Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ανακοινωθέν Δ.Σ. για την Συνέντευξη Τύπου της 15/3/2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Χίος 16 Μαρτίου 2011 
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου έδωσε χθες Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Χίου, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου διένειμε γραπτό κείμενο με τα κεντρικά σημεία και θέματα της συνέντευξης και από το οποίο μίλησε στο μεγαλύτερο μέρος της ωριαίας συνέντευξης τύπου.

Τα θέματα της συνέντευξης ήταν κατά σειρά ανάπτυξης τα εξής: 

1) Η συμμετοχή της Χίου στη Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε. στην Αθήνα στις 22/2/2011 με την παρουσία και την ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεωργίου Κωνσταντίνου. 

2) Η ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. για έμπρακτη στήριξη στον Σύνδεσμο της Χίου για την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας για χειροτονία που έγινε χωρίς την τήρηση του νόμου. 

3) Η μισθοδοσία των Εφημερίων και το αίτημα της Γ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. για να ενταχθούν και οι Κληρικοί πλήρως εις το Ενιαίο Μισθολόγιο του Κράτους δίχως να απολέσουν την Θρησκευτική και Λειτουργική τους ιδιότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλους δημοσίους λειτουργούς του Κράτους, π.χ. τους Ιατρούς, οι οποίοι εντάσσονται μισθολογικά στο δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς αλλά δεν αποποιούνται της Ιατρικής λειτουργικής των ιδιότητας. Να ενταχθούν και οι Κληρικοί για να μην υπάρχει ουδεμία διάκριση στην μισθολογική εξέλιξη και στην παροχή επιδομάτων των Κληρικών έναντι όλων των άλλων Δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών του Κράτους 

4) Η ερώτηση στη Βουλή για πιθανό ζήτημα διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας και η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών. 

5) Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διασφάλιση του 1 προς 5 στο Δημόσιο και το προσωρινό «πάγωμα» προσλήψεων/διορισμών που αγγίζει και τους Κληρικούς. 

6) Το πρόβλημα των κενών εφημεριακών θέσεων στη Μητρόπολη Χίου, που κατά τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο είναι 12, ενώ σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση που παραθέτει ο Σύνδεσμος είναι 32

7) Σχόλιο για την μη πλήρωση της κενής οργανικής εφημεριακής θέσεως της ενορίας Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου και ότι η παραπλανητική παρουσίαση ονομάτων συνταξιούχων ιερέων στις κενές οργανικές θέσεις αποκρύπτει τα μεγάλα εφημεριακά κενά στη Μητρόπολή μας. 

8) Ενημέρωση για δικαστικές αποφάσεις-δικαίωση κληρικών για μισθολογικά κλιμάκια κληρικών Β’ κατηγορίας Δ.Ε. και επιδόματος των 176 ευρώ και η πορεία των δικών μας προσφυγών. 

9) Το πρόβλημα με τον Ο.Π.Α.Δ. 

10) Το ιστολόγιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου που λειτουργεί ανελλιπώς από τον Σεπτέμβριο του 2008 

11) Κάλεσμα σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την 6η Μαΐου 2011 στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου 

12) Και πρόσκληση προς όλους τους ιερείς της Χίου να εγγραφούν στον Σύνδεσμο της Χίου και στον Ι.Σ.Κ.Ε. 

Πέραν των γραπτών κειμένων της συνέντευξης που παρατίθενται και στην διεύθυνση http://www.kounoupi.gr/koinonia/992-syndesmos-klirikon-synentefksi-typou.html υπήρξαν και ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, που απαντήθηκαν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου. Ολόκληρη η συνέντευξη έχει καταγραφεί από τα τηλεοπτικά συνεργεία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο σέβεται το δημοσιογραφικό λειτούργημα (και το έχει αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια). Στα πλαίσια αυτά οι δημοσιογράφοι επιλέγουν πως θα επεξεργαστούν το υλικό τους και πως θα το προβάλλουν, καθώς και ποιο τίτλο θα επιλέξουν για τα άρθρα τους. 

Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι στα δημοσιεύματα προβλήθηκαν περισσότερο οι απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και πιστεύει ότι μόνο όποιος παρακολουθήσει ολόκληρο το video της συνέντευξης μπορεί να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για αυτήν. 

Σε κανένα σημείο της ωριαίας συνέντευξης ο πρόεδρος του Συνδέσμου δεν κατηγόρησε τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο ή τους ιερείς των γραφείων για «κακοδιαχείριση» και «αδιαφάνεια»

Το παρακάτω λοιπόν απόσπασμα από σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας και site: 

«Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου αυτή τη φορά έβαλε ευθέως κατά του γενικού αρχιερατικού επόπτη της Μητρόπολης αλλά και των ιερέων που στελεχώνουν τα γραφεία, κατηγορώντας τους για κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια και έλλειψη δημοκρατίας» 

αποτελεί αυθαίρετη προσθήκη στα λεχθέντα από τον π. Γεώργιο. 

Το έλλειμμα δημοκρατίας αποτελεί κατακριτέα νοοτροπία και όχι λεκτική επίθεση εναντίων οποιουδήποτε και συνίσταται ανάμεσα στα άλλα στη μη αναγνώριση του Συνδέσμου από την Μητρόπολη, στην πεισματική άρνηση του διαλόγου και στις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκαν νυν και πρώην μέλη του Συνδέσμου. Ουδέποτε όμως υπήρξε κατηγορία προσωπική προς τα ανωτέρω πρόσωπα για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια. 

Κλείνοντας θα θέλαμε για άλλη μία φορά να ευχαριστήσουμε τα συνεργεία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και τους δημοσιογράφους των ανωτέρω συγκροτημάτων, αλλά και της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ και του site www.kounoupi.gr για την παρουσία τους στη συνέντευξη τύπου. 

Μετά τιμής 
Το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: