Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο αναγνώσθηκε η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso, μετά από την έγγραφη διαμαρτυρία της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την έκδοση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κυκλοφορία του «Ημερολογίου 2011», στο οποίο καταχωρούνται οι εορτές όλων των υπολοίπων Θρησκειών εκτός από τις Χριστιανικές Εορτές. Στην απαντητική Επιστολή του, ο κ. Πρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής :
«Η Επιτροπή εκφράζει την βαθειά της λύπη για την δυσαρέσκεια που μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους Πολίτες η παράλειψη αυτή. Σας παρακαλώ να δεχθήτε την διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της Χριστιανικής Θρησκείας με την έκδοση αυτή. Προς αποκατάσταση της παράλειψης θα αποστείλουμε πολύ σύντομα διορθωτικό σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν το Ημερολόγιο 2010/2011. Το διορθωτικό αυτό θα αναφέρει τις εθνικές και θρησκευτικές αργίες στο σχετικό κράτος μέλος. Οι αργίες αυτές θα ενσωματωθούν οριστικά στην επόμενη έκδοση του Ημερολογίου, που βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία».

Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, τα Μέλη της Επιτροπής και τον Γραμματέα, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο και τις δραστηριότητες της Επιτροπής, καθώς και για τον περαιτέρω προγραμματισμό των ενεργειών τους. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και κατετέθησαν προτάσεις εκ μέρους του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων.

Μετά το διάλειμμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε τους Ελλογιμωτάτους Καθηγητές, Εκπροσώπους των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν το μέλλον των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών καθώς και το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: