Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών» και «Κοινωνικό Φαρμακείο» στο Βόλο

Νέα ευρεία σύσκεψη φορέων υπό τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/2 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου Βόλου, η δεύτερη σύσκεψη για τη δημιουργία του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών». Στην σύσκεψη προήδρευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και συμμετείχαν οι κ.κ.: α) Λάζαρος Γαϊτάνης, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, β) Δημήτριος Κωστάκης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, γ) Κωνσταντίνος Ματσιόλης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, δ) Γιάννης Κόνσουλας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, ε) Νικόλαος Πουμάνας, Αντιπρόεδρος του Φοροτεχνικού Συλλόγου Βόλου, στ) Αριστείδης Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Βόλου.

Στη σύσκεψη ομόφωνα αποφασίσθηκαν τα εξής:

α) Η ίδρυση του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών», με έδρα το Πνευματικό Κέντρο της Ιερά Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή).

β) Η έναρξη λειτουργίας του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 στις 6.00 το απόγευμα, με την παρουσία όλων των συνεργαζόμενων φορέων, των αρχών της πόλης και των πολιτών.

γ) Την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και οι εκπρόσωποι όλων των συνεργαζόμενων φορέων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την σύσταση αυτού του καινούριου φορέα.

δ) Το πρόγραμμα λειτουργίας του «Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών», θα είναι το ακόλουθο:

1. Κάθε Τρίτη, από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, τον Σύλλογο Φοροτεχνικών και Οικονομολόγων Λογιστών Βόλου.

2. Κάθε Τετάρτη, από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους εκπροσώπους του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου.

ε) Ο κάθε Σύλλογος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, θα ορίσει εκπροσώπους - εθελοντές για να παρίστανται την καθορισμένη ημέρα και ώρα της εβδομάδος.

στ) Ο κάθε Σύλλογος θα καθορίσει τα όρια μέσα στα οποία θα κινείται η δωρεάν παροχή συμβουλών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ζ) Στον «Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Πολιτών», θα μπορούν να απευθύνονται πολίτες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες, αναξιοπαθούντες.

η) Ιδρύεται το πρώτο «Κοινωνικό Φαρμακείο», με έδρα το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ.Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), με σκοπό: α) την δωρεάν προσφορά φαρμάκων οικιακής χρήσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, β) την ανακύκλωση των ληγμένων φαρμάκων. Το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα ενισχύεται: α) από πολίτες που θα προσφέρουν μη ληγμένα φάρμακα οικιακής χρήσης, β) από τους φαρμακοποιούς μέσα από τις μη εκτελεσθείσες Ιατρικές Συνταγές. Τόποι συγκέντρωσης των φαρμάκων ορίζονται: α) οι ενορίες του Δήμου Βόλου και β) το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

θ) Όλοι οι εκπρόσωποι των ως άνω Φορέων αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία με σκοπό την προσπάθεια στήριξης των ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων που πλήττονται από την παρούσα οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: