Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο εορτασμός της μνήμης του Ιερού Χρυσοστόμου, προστάτου Αγίου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου, προστάτου Αγίου του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στην Καλλιμασιά.
Ο εορτασμός περιελάμβανε: α) τη μεταφορά της ιεράς Εικόνας του Αγίου (έργο του Αγιογράφου Μάρκου Τσαμπλάκου - 2008) από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου, όπου παρέμεινε από πέρυσι τον Νοέμβριο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς για τον φετινό εορτασμό, β) την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, και γ) την παράθεση φιλοξενίας - κεράσματος σε όλο το εκκλησίασμα μετά το τέλος της ακολουθίας.
Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου οι καμπάνες της Παναγίας της Καλλιμασιάς ανήγγειλαν την άφιξη της ιεράς Εικόνας και την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού.
Στην ακολουθία συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν 15 από τους ιερείς - μέλη του Συνδέσμου.
Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και εφημέριος της Καλλιμασιάς πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Είναι η τρίτη χρονιά που ο Σύνδεσμος εορτάζει τη μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου.
Την πρώτη χρονιά, 12η Νοεμβρίου 2008, εόρτασε στην έδρα του Συνδέσμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Γιαννιώδη.
Την δεύτερη χρονιά, 12η Νοεμβρίου 2009, εόρτασε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Χριστοφόρο Γουρλή.
Και οι τρεις ομιλητές είναι Θεολόγοι, πτυχιούχοι των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 
 
 
Την ακολουθία λάμπρυνε ακόμα περισσότερο η συμμετοχή του πατρός Ευαγγέλου Κολίτσου, που προέστη στην αρτοκλασία και απέδωσε θαυμάσια το Θεοτόκε Παρθένε με την άρτια μουσική του κατάρτιση και την μελίρρυτη φωνή του. Ο σεβαστός γέροντας μας ανέβασε όλους πνευματικά με την ψαλμωδία του, τις ευχές του προς το εκκλησίασμα και τον ασπασμό αγάπης που απένειμε σε όλους τους αδελφούς συμπρεσβυτέρους μετά το τέλος της αρτοκλασίας και την είσοδο στο ιερό Βήμα. 
 
 
 
 
 
 
Το φωτογραφικό υλικό είναι του φωτογράφου Μανώλη Χρ. Μουτάφη.

1 σχόλιο:

smarf είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΚΑΙ ΕgratortΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!