Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη του, Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου – Δημοτικού Συμβούλου Χίου – Αρωγού μέλους του Συνδέσμου Κληρικών Χίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστάτη του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, από τα τακτικά και αρωγά μέλη του καθώς και πλήθος πιστών, που έσπευσαν το απόγευμα της Παρασκευής 12/11 να τιμήσουν τον <<χρυσορρήμονα>> Άγιο στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλλιμασιάς. 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπήρξε ένας εκ των μεγαλυτέρων Πατέρων της Εκκλησίας μας: Κήρυξε τον λόγο του Θεού, στηλίτευσε τις αιρέσεις, τους εξουσιαστές και δυνάστες της κοινωνίας, υπήρξε δεινός ρήτορας, άφθαστος συγγραφέας (είναι μεταξύ άλλων ο συγγραφέας της Θείας Λειτουργίας που τελείται στους Ιερούς Ναούς μας), ευρύτατος γνώστης και καθηγητής πολλών επιστημών, Άγιος Ιερουργός και Ποιμήν της Εκκλησίας (Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως). Όταν κήρυττε έσειε τα θεμέλια της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Έσειε την κοινωνία με τις ομιλίες του για τον αληθινό Θεό, τον Χριστιανισμό, την πίστη, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια. Για την βιοτή του αυτή μαρτύρησε, αρνούμενος να αρνηθεί τον Χριστό, ευρισκόμενος και συρμένος καθοδόν προς την εξορία (στην οποία πολλάκις τον είχαν οδηγήσει οι διώκτες του Χριστιανισμού) ψελλίζοντας πριν κλείσει τα σωματικά του μάτια τη φράση <<Δόξα των Θεώ πάντων ένεκεν>>. Δίκαια, λοιπόν και εύστοχα τον επέλεξε ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου ως Προστάτη Άγιό του και τιμά την ετήσια μνήμη του πανηγυρικά.

Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου για μια ακόμη φορά, με την γνωστοποίηση ενός δελτίου τύπου που εξέδωσε, μας κάνει κοινωνούς των δράσεών του που είναι και πολλές και ενδιαφέρουσες. 

Θέτει ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας των διατάξεων που αφορούν στη συνταξιοδότηση των Κληρικών, συμπαρίσταται στις οικογένειες που επλήγησαν από την πρόσφατη νεροποντή στο νησί μας, ενημερώνει για μια σειρά ενεργειών που αφορούν τόσο διοικητικά όσο και πνευματικά ζητήματα.         

Άξιο μνείας είναι και το καλαίσθητο επιτοίχιο ημερολόγιο του έτους 2011 που εξέδωσε και που ο αναγνώστης του μπορεί να πληροφορηθεί γύρω από θέματα που αφορούν τον εορτασμό των μεγάλων εορτών της Εκκλησίας μας, τις νηστείες, τις αργίες, κλπ.

Συγχαίρουμε τον Σύνδεσμο Κληρικών Χίου, τον Πρόεδρό του, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, τα μέλη του Δ.Σ. του και όλα τα μέλη του (περί τους 30 Ιερείς και άλλα περίπου 10 αρωγά μέλη) για την προσφορά τους στην Εκκλησία και την διευθέτηση οργανωτικών και διοικητικών θεμάτων που αφορούν πρωτίστως τον Ιερό Κλήρο της επαρχιακής μας Μητροπόλεως.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: