Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πυρά από Αμβρόσιο κατά Ιερωνύμου

Της Παρασκευής Βονάτσου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξαπέλυσε μέσα από το προσωπικό του blog ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Με αφορμή την προχθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι η ιεραρχία δεν μπορεί να μένει άφωνη στην προοπτική μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών σε προαιρετικό, τον κατηγόρησε και πάλι για σιωπηλή στάση.

«Κάνω μια πρόβλεψη και την παραθέτω σαν πρόκληση προς τον Μακαριώτατο: η κυβέρνηση θα καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και ο Αρχιεπίσκοπος ακόμη θα συσκέπτεται συστηματικά με τους ειδικούς για να διατυπώσει τα επιχειρήματα!» σημειώνει δηκτικά ο ιεράρχης.

Ερώτημα
Επιπλέον, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων απευθύνει ερώτημα στον κ. Ιερώνυμο για τον χωρισμό κράτους - Εκκλησίας: «Ο κ. πρωθυπουργός για το ενδεχόμενο χωρισμού Εκκλησίας και κράτους είπε: «Εχουμε ξεκινήσει ήδη έναν διάλογο με την Εκκλησία γύρω απ’ αυτό το θέμα...» Κι εμείς ερωτάμε: Είναι αλήθεια, Μακαριώτατε; Διεξάγεται ήδη διάλογος κι εμείς οι ιεράρχες αδελφοί σας δεν το γνωρίζουμε;»

Για μία ακόμη φορά ο κ. Αμβρόσιος παρουσιάστηκε αρνητικός στο ζήτημα ανέγερσης ισλαμικού τεμένους και εγκάλεσε και πάλι τον κ. Ιερώνυμο: «Βαρεθήκαμε πια να ακούμε το τραγούδι του Μακαριωτάτου σε στυλ bouche fermee (σ.σ. «κλειστό στόμα»)! Ας ακούσουμε και μία φορά τη βροντερή φωνή του... Για το τέμενος λοιπόν τι έχει να μας πει ο Μακαριώτατος;».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: