Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων υπέβαλε Έκθεση σχετικά με τις εργασίες της ΚB´ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία διοργανώθηκε κατά το τριήμερο 1 έως 3 Νοεμβρίου 2010, στην Λάρισα και είχε θέμα : «Μορφές και εκφράσεις του σύγχρονου αποκρυφισμού». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Έκθεση και ενέκρινε τα Πορίσματα και τις Προτάσεις της ως άνω Συνδιασκέψεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επίσης ενέκρινε :
– Τις προτάσεις της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος σχετικά με την πραγματοποίηση για το έτος 2011 του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» για τους νέους των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και την διοργάνωση διαγωνισμών για εφήβους και νέους των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θεματικό άξονα «Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός».
– Αρχικά την πρόταση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού), σχετικά με την διοργάνωση του Β´ Πανελληνίου Συνεδρίου για Κληρικούς και Στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων με θέμα : «Ιερές προσκυνηματικές αποδημίες στις αρχές του 21ου αιώνα, εμπειρίες, προβληματική και προτάσεις (για την στενότερη συνεργασία των Ορθοδόξων Εκκλησιών και λοιπών εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την αναβάθμιση των προσκυνηματικών περιηγήσεων)».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μαθήσεως και Θρησκευμάτων, όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ως αναπληρωτή αυτού.

Ακολούθως ενημερώθηκε από Έκθεση, την οποία υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, σχετικά με τις εργασίες της Ομάδας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Θρησκευτική Εκπαίδευση.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επίσης όρισε να εκπροσωπηθεί :
– Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, στο Β´ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, που θα διοργανωθεί το διήμερο 26 – 27 Νοεμβρίου 2010 από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πολυτεχνείο Πατρών.
– Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, στο Διεθνές Συνέδριο «Έργα Τέχνης και σύγχρονη Επιστήμη και Συντήρηση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 26 Νοεμβρίου 2010 και διοργανώνεται από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
– Από τον κ. Αντώνιο Παπαντωνίου στην Επιτροπή Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2010.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: