Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

Από την Γραμματεία της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων ανακοινώθηκαν (31/10/2010) τα εξής:

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου ε.έ. τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΘ είχαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο την 12.30 μ.μ. ώραν στά Γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Συνάντηση πού από πολύ καιρό περίμενε η Ένωση. 
Στή συνάντηση αυτή από πλευράς της ΠΕΘ έλαβαν μέρος οι κ.κ. Ηλίας Φραγκόπουλος, Ηλίας Μπάκος, Απόστολος Κατωπόδης, Αργυρώ Καβρουδάκη και Αντώνιος Τοκατλίδης καθώς και ο κ. Δημήτριος Κουτρούμπας, πρ. Γεν Επιθ. και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΘ. 
Ο Μακαριώτατος, τους εδέχθη με πολλή χαρά. Έγινε ευρεία συζήτηση σε εγκάρδιο και ειλικρινές κλίμα γιά το μάθημα των Θρησκευτικών : τον χαρακτήρα του Μαθήματος και την τελευταία πρόταση της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας γιά το πρόγραμμα μαθημάτων του Λυκείου, στήν οποία το μάθημα των Θρησκευτικών συγκαταλέγεται στά επιλεγόμενα μαθήματα. 
Ο Μακαριώτατος άκουσε με προσοχή και αμέριστο ενδιαφέρον τις θέσεις και προτάσεις της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και ύστερα από διαλογική συζήτηση πού διήρκεσε μιά ώρα και 45 λεπτά, και διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΠΕΘ ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου προσωπικώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Καί υποσχέθηκε ότι θά ενεργήσει με όλες του τις δυνάμεις υπέρ του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε αυτό να παραμείνει υποχρεωτικό και να μη γίνει επιλεγόμενο, σύμφωνα άλλωστε με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. 
Επί πλέον , ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος εξεδήλωσε θερμό ενδιαφέρον η Εκκλησία να ασχοληθεί με τα σχολικά βιβλία: της Ιστορίας, των Νέων Ελληνικών, των Αρχαίων Ελληνικών και των Θρησκευτικών, τα οποία περιλαμβάνουν κείμενα πού κάποτε είναι απαράδεκτα γιά τους θεσμούς και τις αξίες της ελληνικής ορθοδοξίας. 
Η συνάντηση έληξε περί ώραν 2.45' μ.μ. με αμοιβαία πρόταση να υπάρχει συνεργασία σε συχνά χρονικά διαστήματα γιά την κοινή αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων πού απασχολούν τη θρησκευτική ζωή του τόπου μας. 
Η ΠΕΘ ευχαριστεί θερμότατα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος διότι και άκουσε με προσοχή όλον τον προβληματισμό των θεολόγων αλλά και διότι ανέλαβε πρωτοβουλίαν διά την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων πού συναπασχολούν, Εκκλησία και Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: