Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ιερώνυμος προς φοιτητές: "Συμπαραστέκομαι στον αγώνα σας"

του Αντώνη Τριανταφύλλου στο Amen.gr

Τη συμπαράσταση του στους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε στο μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης αντιπροσωπεία του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος που διαμαρτύρεται για την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το τμήμα και οι φοιτητές του να απορροφηθούν από το έτερο τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

«Συμπαραστέκομαι στη διαδικασία να μην κλείσει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις γιατί προς το παρόν υπάρχει μια πρόταση εκ μέρους του υπουργείου» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη συνάντηση που είχε με τους φοιτητές. 

Στο μεταξύ, μπαράζ κινητοποιήσεων οργανώνουν οι φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που αντιδρούν στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την αυτοτέλειά του συγχωνεύοντάς το με το τμήμα Θεολογίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα φοιτητών προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ζητώντας την παρέμβαση της διοίκησης της Εκκλησίας. Είχε προηγηθεί γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου όπου αποφασίστηκαν οι κινητοποιήσεις. 

Το πρωί της Πέμπτης ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας αποφάσισε να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την ώρα που θα συνεδριάζει η σύγκλητος του ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος με έγγραφό του έχει προτείνει την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και την απαλοιφή του από το μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων Εξετάσεων. Για τους φοιτητές που είναι τώρα γραμμένοι στην Κοινωνική Θεολογία, ο κ. Πανάρετος προτείνει την ένταξη τους στο Τμήμα Θεολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: