Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Την φιλανθρωπική εταιρεία "ΑΠΟΣΤΟΛΗ'' εγκαινιάζει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τη νέα φιλανθρωπική εταιρεία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία "ΑΠΟΣΤΟΛΗ'' εγκαινιάζει την Τρίτη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας (20.11.2010)

Τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου, Ν. Κόσμος) θα τελέσει την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Οι βασικοί τομείς διακονίας της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας που έχει δημιουργηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Α.Α. θα είναι οι εξής τέσσερις:

- Προνοιακή Αποστολή. Εντάσσονται όλες οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η λειτουργία των υπαρχόντων και των υπό κατασκευή νέων ιδρυμάτων.

- Περιβαλλοντική – Αναπτυξιακή Αποστολή. Το δοκιμαζόμενο περιβάλλον και οι δράσεις που απορρέουν από την ανάγκη προστασίας του, καθώς και η αναπτυξιακή δραστηριότητα με νέες τεχνολογίες και υποδομές είναι ο στόχος της δεύτερης περιοχής εργασίας της Αποστολής.

- Αποστολή Νέων. Στη διακονία των νέων ενεργοποιείται ο τομέας αυτός, έχοντας στόχο την υποστήριξη του ήδη επιτελούμενου έργου από το Γραφείο Νεότητος της Ι.Α.Α., του συντονισμού των προσπαθειών και τη δημιουργία νέων υποδομών για την αρτιότερη προσφορά στον κεντρικό αυτό τομέα της ποιμαντικής ευθύνης.

- Πολιτιστική – Εκπαιδευτική Αποστολή. Στον συγκεκριμένο τομέα θα ενταχθούν όλες οι επιμορφωτικές και οι πολιτιστικές δράσεις, με στόχο τη συστηματοποίηση της δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης των κληρικών και των λαϊκών στελεχών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές δράσεις που βρίσκονται στο στάδιο της άμεσης υλοποίησης από την ΜΚΟ «Αποστολή»:
  • Ενίσχυση και αναβάθμιση του προγράμματος σίτισης της Ι.Α.Α. και των ενοριών της (ήδη διανέμονται ημερησίως 10.000 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας)
  • Ενίσχυση του προγράμματος Ταβιθά που αφορά στην ένδυση προσφύγων, μεταναστών και απόρων
  • Ανοικτή γραμμή καταπολέμησης της φτώχειας μέσω τηλεματικού κέντρου
  • Ίδρυση δικτύου Κοινωνικών Παντοπωλείων
  • Επαγγελματική ένταξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (ΑμΕΑ, μεταναστών, μακροχρόνια ανέργων, ατόμων σε κατάσταση φτώχειας κλπ.)
  • Λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων
  • Ψηφιακό Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης της κοινωνικής επανένταξης και της απασχόλησης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων
  • Παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία Κινητών Μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης προς αστέγους, μετανάστες, χρήστες ουσιών κ.λπ.
  • Παροχή υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με τη δημιουργία Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας για την υποστήριξη ατόμων σε κρίση (θύματα trafficking, κακοποιημένες γυναίκες, ουσιοεξαρτημένα άτομα)
  • Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης Απεξαρτημένων Ατόμων σε κτήριο της οδού Ιουλιανού
  • Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Πόνου Ασθενών με ανίατες νόσους ή σε τελικό στάδιο
  • Εκσυγχρονισμός, αναβάθμιση και επέκταση λειτουργίας ειδικής μονάδας προστασίας και περίθαλψης μη αυτοεξυπηρετούμενων ηλικιωμένων
  • Αμφίδρομη διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για εφήβους
  • Ενίσχυση του δικτύου υποστήριξης νοητικά και ψυχικά ασθενών με τη δημιουργία Μονάδας Αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών στο Καρέλλειο Ίδρυμα
  • Δημιουργία Κέντρου Ημέρας και Κέντρου Εκπαίδευσης αυτιστικών παιδιών στα Πατήσια
  • Ανάπτυξη και λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down του ιδρύματος Μ. Κόκκορη
  • Πρόγραμμα δικτύωσης εκκλησιαστικών δομών Ψυχικής Υγείας και κατάρτισης στελεχών, προσωπικού, εκπαιδευτών και φροντιστών
  • Δημιουργία ολοκληρωμένου Κέντρου Γεροντολογίας στο Πολυδένδρι (Καπανδρίτι)
  • Ενίσχυση του εθελοντισμού και αύξηση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης εκκλησιαστικών στελεχών για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών ευπαθών ομάδων του πληθυσμού
Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Γενικός Διευθυντής ο κ. Κων/νος Δήμτσας. Να σημειωθεί πως η «Αποστολή» έχει ήδη υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη Νομαρχία Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: