Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τη νέα φιλανθρωπική εταιρεία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» εγκαινίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας

Τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» εγκαινίασε σήμερα στις 11 το πρωί ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Στον αγιασμό των εγκαινίων, τον οποίο τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λ. Κατσέλη, η Αν. Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Φ. Γεννηματά, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης, η Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρία Ελ. Βόζεμπεργκ, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μ. Βαρδινογιάννη, οι επιχειρηματίες κ. Λ. Λαυρεντιάδης, Π. Κυριακίδης και Δ. Μοιραράκη, αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί και πλήθος κόσμου.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η «Αποστολή» αποτελεί «έναν σταθμό πνευματικό στον δρόμο της διακονίας αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

«Σκοπός αυτού του κτιρίου», είπε, «είναι να γίνει η καρδιά της αγάπης. Το ορμητήριο κάθε προσπάθειας που θέλει να απαλύνει τον άνθρωπο στο πόνο και τον προβληματισμό του». Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος, αφού αναφέρθηκε στους τομείς δράσεις της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας, βράβευσε τον π. Ιωάννη Καραλή, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα μαζί με τους συνεργάτες του και τους ενορίτες του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ν. Κόσμου για την παραχώρηση του κτιρίου στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά και τους κ.κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Π. Κυριακίδη που συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, διαθέτοντας ένα σημαντικό ποσό για την κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό του κτηρίου.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία  του Μακαριωτάτου.

Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας, υπογράμμισε πως «η νέα φιλανθρωπική οργάνωση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει ως στόχο και συνεχή επιδίωξη να γίνει από σήμερα το μέσο, το εργαλείο, ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης των συνανθρώπων μας». «Από αυτό εδώ το σημείο θα ξεκινήσει να χτυπά σε λίγο η καρδιά ενός οργανισμού, που θα συντονίζει και θα υλοποιεί το έργο της Εκκλησίας, ως συνεργασία των προσπαθειών του ιδίου του κράτους στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και όλων των άλλων ιδιωτικών φορέων που κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα και τις δράσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η «Αποστολή», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους κυρίους Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη οι οποίοι, όπως τόνισε, «διέθεσαν σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο έργο». Ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την άμεση δημιουργία του σύγχρονου αυτού κτηρίου που θα καλύψει τις ανάγκες της «Αποστολής» και ιδιαίτερα τον π. Ιωάννη Καραλή και την κυρία Δέσποινα Μοιραράκη, για την προσφορά των χειροποίητων χαλιών του κτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: