Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

ΙΕΡΑΡΧΙΑ Αντιδράσεις για τα θρησκευτικά

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να αντιδράσει εμφανίζεται η Ιεραρχία σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας καταστήσει προαιρετική τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και θεωρείται πιθανόν ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση. 

Με βάση τις ίδιες πηγές, μητροπολίτες επεσήμαναν ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να αποδεχτεί μεταβολή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και ότι αυτό πρέπει να παραμείνει ομολογιακό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μητροπολίτης φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι το Σύνταγμα επιτάσσει διαμόρφωση εθνικής συνείδησης και δεν πρέπει η Εκκλησία «να αποστεί από την επιταγή του Συντάγματος». Ο ίδιος μητροπολίτης φέρεται να είπε ότι αν το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίσει το μάθημα προαιρετικό «θα βρει απέναντί του κλήρο και λαό».

Στο θέμα είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είπε ότι όλα αυτά που γράφονται για πιθανή αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος έχουν αναστατώσει την Ιεραρχία: «Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος.

Σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Παιδείας ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου τονίζεται ότι «είναι αδήριτη η ανάγκη να μην εκχωρηθεί ή να αναθεωρηθεί από τη δημόσια εκπαίδευση η θρησκευτική αγωγή
στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ (19/11/2010 σελ. 24)

Δεν υπάρχουν σχόλια: