Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα με θέμα "Η ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας στις Ένοπλες Δυνάμεις"

Ημερίδα με θέμα "Η ποιμαντική διακονία της Εκκλησίας στις Ένοπλες Δυνάμεις" διοργάνωσε σήμερα στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ι. Μονή Πεντέλης η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τη Διεύθυνση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΓΕΕΘΑ.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης των ιερέων στις τάξεις του στρατού και την αγάπη που πρέπει να δείξει η Εκκλησία στα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας. Απευθυνόμενος στους ιερείς τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουν τα νέα παιδιά που αποτελούν ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των κληρικών και την βοήθεια που προσφέρουν στον Ελληνικό στρατό.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί ειδικών Ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ι. Γιάγκος.
Εισηγήσεις παρουσίασαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ, Θεοφ. Επίσκοπος Κορωνείας Παντελεήμων, ο Διευθυντής Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ π. Νικόλαος Γουρδούπης, ο αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης, στρατιωτικός Ιεροκύρηκας και ο κ. Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: