Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Κανένας κληρικός δεν θα χειροτονείται στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών χωρίς ποιμαντική επιμόρφωση

«Υποχρεωτική και αναγκαία» χαρακτήρισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την επιμόρφωση των κληρικών, επισημαίνοντας πως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κανένας κληρικός δεν θα χειροτονείται εάν προηγουμένως δεν έχει παρακολουθήσει τα απαραίτητα σεμινάρια του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

Ο Μακαριώτατος ευλόγησε σήμερα στον Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Ιλισίων νέους πνευματικούς - εξομολόγους, οι οποίοι παρακολούθησαν την προηγούμενη χρονιά τα επιμορφωτικά προγράμματα Εξομολογητικής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επιμόρφωσης των κληρικών, υπογραμμίζοντας ότι για να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, έναν από τους βασικούς πυλώνες που στηρίζεται το έθνος μας, χρειαζόμαστε και τους κατάλληλους κληρικούς. «Και γι’ αυτό είναι απαραίτητη και αναγκαία η επιμόρφωσή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Yπογράμμισε, εξάλλου, πως ένας από απαραίτητος όρος για τη χειροτονία νέων κληρικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών είναι να έχουν λάβει την κατάλληλη επιμόρφωση μέσω του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως. «Όχι μόνον για λόγους επιμορφωτικούς, αλλά και να τους γνωρίζουμε καλύτερα και να μας γνωρίζουν και εκείνοι» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: