Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πέμπτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010, στην πέμπτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε :
– από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, σχετικά με την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου, η οποία έγινε την 3η Οκτωβρίου 2010, στο Πετς.
– από την Έκθεση που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως περί του ΙΒ´ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Βόλο με θέμα «Πρόσωπα και σταθμοί, ορόσημα στη διαμόρφωση της Θείας Λατρείας» και ενέκρινε τα υποβληθέντα Πορίσματα.

Κατόπιν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εδέχθη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου, Μέλη της Επιτροπής και τον Γραμματέα και ενημερώθηκε για το έργο και τις δραστηριότητες της Επιτροπής, καθώς και για τον περαιτέρω προγραμματισμό των ενεργειών των. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και κατετέθησαν προτάσεις εκ μέρους του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: