Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Τέταρτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010, στην τέταρτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος άκουσε την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών με θέμα «Περί του έργου και της Λειτουργίας των Συνοδικών Επιτροπών και της διαδικασίας επιλογής των Μελών αυτών».

Εν συνεχεία ανεγνώσθη και η εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, με την οποία υποβλήθηκαν προτάσεις για τις σχέσεις της Εκκλησίας με τα Μέσα Ενημερώσεως, σε μία εποχή που αυτό είναι απαραίτητο και για την ενημέρωση του Λαού, αλλά και για την προβολή του πολυεδρικού και πολυεύθυνου έργου της Εκκλησίας.

Από την ανάγνωση των δύο τεκμηριωμένων κειμένων και την εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα στον τρόπο προσεγγίσεως των θεμάτων αυτών. 

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: