Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η άλλη Ελλάδα Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την ώρα που η πολιτική τάξη έβαλε τάξη... βρίσκοντας ποιος έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, μια άλλη τάξη, για την ακρίβεια η Γ’ του 3ου Ενιαίου Λυκείου, ήρθε να βάλει τα γυαλιά στον κόσμο του χθες και του σήμερα, δείχνοντας τη νέα Ελλάδα, που θα ανατείλει μόνο μέσα απ’ τη νέα γενιά.

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, που η Μητρόπολη γνωστοποίησε δωρικά, με ένα απλό δελτίο Τύπου, οι μαθητές της επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη, δίνοντάς του 500 ευρώ, που μάζεψαν από πάρτι που διοργάνωσαν, προκειμένου να ενισχυθούν τα γεύματα αγάπης (συσσίτια) της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έτσι τα παιδιά αντί να ενισχύσουν τον κουμπαρά της εκδρομής τους με την συγκινητική και διδακτική αυτή ενέργεια, όχι μόνο έδωσαν το μήνυμα ποιο είναι το μείζον ζήτημα σήμερα, αλλά παράλληλα δίνουν και ελπίδα πως τούτος ο τόπος θα σωθεί απ’ τα μικρά – μεγάλα της ψυχής του λαού μας και ειδικά της νέας γενιάς που είναι το μέλλον του.

Απ’ το λιτό, επαναλαμβάνουμε, δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως, με το οποίο έγινε γνωστή η κίνηση κρατάμε μόνο τον επίλογο:

«Ο Σεβασμιότατος, συγκινημένος από την προσφορά των παιδιών, τα ευχαρίστησε, προσέφερε μία Εικόνα για το Σχολείο τους, ευχήθηκε να έχουν ’’καλή επιτυχία’’ στις πανελλαδικές εξετάσεις και υποσχέθηκε να τα επισκεφθεί σύντομα στο Σχολείο τους.»

Πηγή: www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: