Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι συνέπειες απο την κατάργηση του 2 εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011


Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 32 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α') «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015.», σύμφωνα με τις οποίες καταργείται από τότε που ίσχυσε το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'), το οποίο προέβλεπε τη μη προσμέτρηση για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου του πλεονάζοντος χρόνου που απέμενε μετά την αρχική του ένταξη στους οικείους βαθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ίδιου νόμου.

Κατόπιν αυτών τυχόν χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.

Οι υπάλληλοι που εντάσσονται στους νέους βαθμούς, σύμφωνα με το Ν. 4024/2011, λαμβάνουν το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πλεονάζοντα χρόνο στον ίδιο βαθμό εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 4024/2011. Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζων χρόνος. (παρ 1 άρθρο 29 ν. 4024/2011). (Η διαγραμμένη φράση καταργήθηκε με την παρ 3 του άρθρου 32 του ν. 4038/2012)
Παράδειγμα εφαρμογής 1 :Έστω υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ, ο οποίος έχει συμπληρώσει, κατά την 1-112011, 11 έτη και 1 μήνα υπηρεσίας και προϋπηρεσίας στο φορέα που υπηρετεί. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28, ο υπάλληλος αυτός θα ενταχθεί στο βαθμό Δ της κατηγορίας του. Για την ένταξη στο βαθμό αυτό απαιτείται ο υπάλληλος να έχει 9 έτη και μία ημέρα ως ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο. Ο εν λόγω υπάλληλος, δεδομένου ότι έχει 2 έτη και 1 μήνα επιπλέον χρόνο υπηρεσίας από τον ελάχιστο που απαιτείται, θα καταταγεί στο Μ.Κ. 1 του Δ βαθμού, σύμφωνα πάντα και με τον Πίνακα 2.

Παράδειγμα εφαρμογής 2 :Έστω υπάλληλος κατηγορίας ΔΕ, ο οποίος έχει συμπληρώσει 23 έτη και 3 μήνες υπηρεσίας και προϋπηρεσίας στο φορέα που υπηρετεί. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28, ο υπάλληλος αυτός θα ενταχθεί στο βαθμό Γ της κατηγορίας του. Για την ένταξη στο βαθμό αυτό απαιτείται ο υπάλληλος να έχει 19 έτη και μία ημέρα ως ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο. Ο εν λόγω υπάλληλος, δεδομένου ότι έχει 4 έτη και 3 μήνες επιπλέον χρόνο υπηρεσίας από τον ελάχιστο που απαιτείται, θα καταταγεί στο Μ.Κ. 2 του Γ βαθμού, σύμφωνα πάντα και με τον Πίνακα 2.

Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του κοινοποιούμενου νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς, το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του κοινοποιούμενου νόμου (1-11-2011).

Π.χ. Στο ανωτέρω δεύτερο παράδειγμα, ο υπάλληλος ΔΕ κατηγορίας κατετάγη στο ΜΚ2 του Γ βαθμού της κατηγορίας του με πλεονάζοντα χρόνο 3 μήνες. Για να καταταγεί στο επόμενο Μ.Κ. (Μ.Κ. 3) δεν θα απαιτηθούν 21 ακόμη μήνες προκειμένου να συμπληρώσει τα δύο έτη που απαιτούνται, αλλά θα πρέπει να διανυθούν επιπλέον 24 μήνες και συνεπώς το Μ.Κ. 3 θα του αποδοθεί την 1-11-2013.

δείτε εδώ την σχετική εγκύκλιο του ΓΛΚ

Πηγή: efimeriosgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: