Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Ιερή» απόπειρα

23ΧΡΟΝΟΣ ΑΘΙΓΓΑΝΟΣ ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αντιμέτωπη με 23χρονο αθίγγανο διαρρήκτη ήρθε η τριμελής οικογένεια που κατοικοεδρεύει στο Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος όταν αυτός επιχείρησε να μπει μέσα στην πνευματική αίθουσα και να πάρει χρήματα και αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.
Όπως τόνισε στον «π» η μοναδική κάτοικος του Tάγματος και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, χθες το βράδυ στις 21:30 ακούστηκαν ισχυροί θόρυβοι γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της. 
Η ίδια κατευθυνόμενη στο σημείο ήρθε αντιμέτωπη με τον 23χρονο δράστη ο οποίος είχε προλάβει να πάρει μαζί του, χρήματα από τα παγκάρια αλλά και μερικά βάζα μεγάλης αξίας. 
«Αμέσως φώναξα τον άνδρα μου και κυνηγήσαμε τον δράστη που τράπηκε σε φυγή προς τα παρεκκλήσια της αναπαράστασης των παθών», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας ενώ συνέχισε λέγοντας ότι διέφυγε μέσω των εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός διαρρήκτης λίγη ώρα νωρίτερα είχε επιχειρήσει να διαρρήξει τα παγκάρια των εκκλησιών με τη χρήση μαρμάρου που αφαίρεσε από το σιντριβάνι που βρίσκεται στο χώρο, χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός.
Αμέσως μετά όπως εξήγησε η μάρτυρας του περιστατικού βγήκε έξω και με απόλυτη ψυχραιμία κατευθύνθηκε στην διπλανή καφετέρια προσποιούμενος ότι δεν συνέβη τίποτα. Τότε ήταν που η οικογένεια κάλεσε την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού αθίγγανου. 
Σημαντικό είναι επίσης και το στοιχείο που έδωσε στον «π», η αυτόπτης μάρτυρας καθώς τόνισε ότι από το μεσημέρι ο χώρος παρακολουθούνταν από αθίγγανους ενώ χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην ασφάλεια την είχε επισκεφθεί μία τσιγγάνα που της ζήτησε χρήματα.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης που συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το βράδυ κρατήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Χίου. 
Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: