Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα Συνδέσμου για την εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτου Χίου κυρού Διονυσίου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Χίος, 18 Ιουλίου 2011 
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 με αφορμή την εις Κύριον εκδημίαν του αειμνήστου Μητροπολίτου μας κυρού Διονυσίου. 
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε στα μέλη το θλιβερό συμβάν και αναφέρθηκε στην πολυετή ποιμαντορία του εκλιπόντος. Επεσήμανε ότι για όλους μας υπήρξε επί 32 συναπτά έτη ο κανονικός μας Επίσκοπος, ο οποίος πολλούς από εμάς εισήγαγε δια του μυστηρίου της ιεροσύνης στις τάξεις του ιερού κλήρου της Χιακής Εκκλησίας. Ο εκλιπών πολλά έπραξε και προσέφερε κατά τη διάρκεια της υπερτριακονταετούς ποιμαντορίας του, τα οποία γνωρίζει η χάρις του Αγίου Θεού και θα αποτιμήσει στο μέλλον η Εκκλησιαστική Ιστορία. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου αποφασίζει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, δια του οποίου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του Συνδέσμου Κληρικών Χίου για την προς Κύριον εκδημίαν του αειμνήστου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου και εύχεται ο Πανοικτίρμων Θεός να αναπαύσει την ψυχή του ένθα οι Δίκαιοι αναπαύονται.
Αντίγραφο του παρόντος να δοθεί στον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο και να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου 
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κοντός 
Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πύρρος 
Πρεσβύτερος Δημήτριος Μαρμαράς 
Πρωτοπρεσβύτερος Μαρκέλλος Μαλαφής 
Οικονόμος Γεώργιος Γεώργαλος 
Πρεσβύτερος Αργύριος Μπακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: