Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η Χίος είπε το Ύστατο Χαίρε στον Ποιμενάρχη της

Το κείμενο και οι φωτογραφίες από το www.kounoupi.gr

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 16:00 η ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου, κυρού Διονυσίου παρουσία της Εκκλησιαστικής, Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και πλήθος κόσμου. 
Η εξόδιος ακολουθία που διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα, τελέστηκε μέσα σε συγκινησιακό κλίμα στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου. 
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ι.Μ. Χίου π. Δημήτριος Γεώμελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, ο Δήμαρχος Χίου Πολ. Λαμπρινούδης, ο προσωπικός φίλος του αειμνήστου Μητροπολίτη τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Νεράτζης καθώς και ο Χιώτης εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος. 
Το ήδη φορτισμένο κλίμα ηλέκτρισε με τον πύρινο λόγο του, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης που με δάκρυα στα μάτια εξιστόρησε το έργο και την επί 32 χρόνια ποιμαντική παρουσία του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Διονυσίου ενώ ο λόγος του έληξε με τη φράση: «Καλό ταξίδι Πατέρα». 
Ιδιαίτερος συγκινητικός ήταν και ο τελευταίος χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος σκύβοντας πάνω από το σκήνωμα του Μακαριστού Διονυσίου του είπε στο αυτί: «Καλό ταξίδι αδερφέ μου. Θα ανταμωθούμε όταν το θελήσει ο Κύριος». 
Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, έγινε περιφορά του σκηνώματος του αειμνήστου Διονυσίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου η οποία κατέληξε μπροστά στο Δημαρχείο Χίου και από εκεί με αυτοκινητοπομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου όπου και ετάφη.
Στο σημείο της ταφής είχε συγκεντρωθεί πολύ νωρίτερα πλήθος κόσμου προκειμένου να πει το ύστατο χαίρε στον ποιμενάρχη του. Τιμές απέδωσε η μπάντα της 96ΑΔΤΕ και άγημα της 96 Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής που εκτέλεσε τρεις αποχαιρετιστήριες βολές.
  
 
  
 
   
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: