Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Επιτροπή Εκκλησίας - Πολιτείας: "Να κοπεί ο ένας από τους δύο μισθούς"

Του Αιμίλιου Πολυγένη στη ΡΟΜΦΑΙΑ

Τη διακοπή του ενός από τους δύο μισθούς όσων κληρικών εργάζονται σε δύο τομείς του δημοσίου (π.χ. ιερείς - καθηγητές, ιερείς - ιατροί κ.ά.) συζήτησαν σήμερα τα μέλη της Μεικτής Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα και τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ήταν:

- Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και το σκέλος που αφορά την εκκλησιαστική εκπαίδευση

- Η συμμετοχή των ιδρυμάτων της Εκκλησίας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ

- Η έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για την αποδέσμευση των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που έγινε μεταξύ της Ι. Συνόδου και του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος ο σεβ. μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο σεβ. μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης και ένα μέλος της νομικής υπηρεσίας της Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: