Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Στην Κανονική Εκκλησιαστική Αρχή η Ελληνική Κοινότητα του Σίδνεϋ

του Παναγιώτη Ανδριόπουλου (AMEN.gr)

Η Ελληνική Κοινότης του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, η οποία είχε αποκοπεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αποφάσισε σήμερα 3 Ιουλίου, με συντριπτική πλειοψηφία των μελών της, 78,5%, να ενταχθεί στην κανονική δικαιοδοσία της Ι. Αρχιεπισκοπής.Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ελπιδοφόρα, η οποία αποκαθιστά την πολυπόθητη τάξη στην Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας, μια από τις εξέχουσες Επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Νίκανδρο, μας επιβεβαίωσε την είδηση και εξέφρασε την ευχή σύντομα να υπάρξει ανάλογη εξέλιξη και στην Αδελαϊδα, με τις εκεί αποκομμένες από την Αρχιεπισκοπή Κοινότητες. Ο ίδιος καταβάλλει όλες τις δέουσες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ενότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός θα αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος, καθώς μετά από πολλά χρόνια Ελληνορθόδοξες Κοινότητες επιστρέφουν στην Κανονική δικαιοδοσία της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από το δορυφορικό πρόγραμμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός τόνισε πως οι επαφές με την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα στο Σίδνεϋ «έχουν φτάσει σχεδόν στην πλήρη συνεννόηση», επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες που θέλουν την Αρχιεπισκοπή και την Κοινότητα να βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην υπέρβαση των διαφορών τους, που τους κράτησαν μακρυά για δεκαετίες.

Σήμερα αυτή η εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου έγινε πραγματικότητα.

Ευχόμαστε, σύντομα, και στην αποκατάσταση της τάξεως και στις υπόλοιπες Κοινότητες της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: