Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Ολοι μαζί για τα προβλήματα της κοινωνίας»

Συνεργασία της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας, με την συνδρομή του συνόλου των πολιτών, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινωνίας και του σύγχρονου ανθρώπου.

«Η λογική μας, για τον τόπο μας, εκείνο που απαιτεί είναι η συνεργασία, είναι η συναίνεση. Είναι αυτό που λέει ο ευαγγελικός λόγος όχι ο καθένας το δικό του αλλά όλοι μαζί το δικό μας. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια νομίζω κάτω από τις παρούσες συνθήκες, είναι ανάγκη να σπεύσουμε», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα (τέως δημαρχείο) Νεάπολης, στο δήμο Νεάπολης - Συκεών.

«Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες και πρέπει να τρέξουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Ιδιαίτερα, η εποχή μας σήμερα απαιτεί συνεργασία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος παρατηρώντας ότι «μπροστά στην αναζήτηση της ανάπτυξης, μπροστά στην ανάγκη των ανθρώπων για βοήθεια, η Εκκλησία θέλει να αναπτύξει αυτή τη λίγη περιουσία που έχει, με ένα σκοπό:να ξεκουράσει τον άνθρωπο».

Οπως είπε ο κ. Ιερώνυμος από το 100% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει φύγει το 96% και από το υπόλοιπο 4% το 3% είναι δεσμευμένο, σημειώνοντας όμως ότι και το 1% που απομένει μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, με αυτή την αφορμή, παρουσίασε τις δράσεις της Εκκλησίας και τα έργα που σχεδιάζει ειδικά για το νομό Θεσσαλονίκης, όπως ο ξενώνας του Θεαγένειου και η φοιτητική εστία, ζητώντας την αρωγή του κράτους, ειδικά για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος είχε επισκεφθεί το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Νεάπολης, όπου συναντήθηκε και μίλησε με τους μαθητές, ενώ επισκέφθηκε και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της μητρόπολης Νεάπολης - Σταυρουπόλεως. Στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής «Ανθρωποι - Φως - Ελπίδα» με θέματα από χώρες του τρίτου κόσμου της κυρίας Tάσσας Μπιτσάνη - Πέτρου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ (15/2/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: