Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο - Αποφάσεις


Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε:

– Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, για τις συναντήσεις της ορισθείσης Επιτροπής που έγιναν σχετικά με θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο και προέκυψαν μετά την κατάργηση του Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε. και την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων του στο Τ.Π.Δ.Υ. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προωθήσει στους αρμοδίους παράγοντες τις σχετικές προτάσεις.

– Από την αναφορά του Προέδρου της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο ίδιος στις Περιφερειακές Εστίες των Ιερών Μητροπόλεων Κορίνθου και Φλωρίνης.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Τους Κανονισμούς για την ανακήρυξη ως προσκυνηματικούς των Ιερών Ναών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

– Την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων, για την διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Η προστασία των Εκκλησιαστικών Μνημείων της Ελλάδος. Συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στον Αλίαρτο Βοιωτίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :

– Τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου, ως ακολούθως :στόν Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί την 28η Ιουνίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Κορίνθου,στήν Θεία Λειτουργία η οποία θα τελεσθεί την 29η Ιουνίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, Αθηνών καθώς και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Πνύκα.

– Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σάββα Δημητρέα, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στο ετήσιο Συνέδριο Ορθοδόξου Πνευματικότητος, με γενικό θέμα «Ο πνευματικός αγώνας στην Ορθόδοξη Παράδοση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Bose της Ιταλίας, από 9ης ως 12ης Σεπτεμβρίου 2009.

– Τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Ψυχίατρο – Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στο Πανευρωπαϊκό Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η προφητική διάσταση της ποιμαντικής φροντίδας της συμβουλευτικής», που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο.Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: