Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η κιβωτός του κόσμου, από χθες βρίσκεται στη Χίο

Η κιβωτός του κόσμου, από χθες βρίσκεται στη Χίο

Από χθες 40 παιδιά της "κιβωτού του κόσμου" συνοδευόμενα από τον δημιουργό της, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου θα φιλοξενηθούν από το Ξενοδοχείο Χανδρής στη Χίο για δέκα μέρες. Τα παιδιά επιβιβάσθηκαν χθες το απόγευμα στο πλοίο και τα ξημερώματα κατέφθασαν στο νησί.
Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τους, ανέλαβε να καλύψει ο Δήμος Χίου, ενώ ο Δήμος Καρδαμύλων θα ναυλώσει πούλμαν για τις μετακινήσεις τους στο νησί και τέλος, το Ξενοδοχείο Χανδρής θα τα φιλοξενήσει και θα φροντίζει και για το φαγητό τους. Τα παιδιά της Κιβωτού, θα παραμείνουν στο νησί, μέχρι και τις 2 Ιουλίου.
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, θα τιμήσει ο Δήμος Χίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 7 μ.μ.
Για την Πέμπτη 25 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης έχει προσκαλέσει τον πατέρα Αντώνιο και τα 40 παιδιά, προκειμένου να τιμήσει το δημιουργό της Κιβωτού, αλλά και να δώσει αναμνηστικά δώρα στα παιδάκια.Όπως τονίζεται στη σχετική πρόσκληση θα τιμηθεί ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, για τη σπάνια και παγκόσμιας αναγνώρισης εθελοντική προσφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: