Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

"Το σήριαλ τοποθέτησης ιερωμένου στην Παναγία την Ερειθιανή..."

Στρατιωτική λύση

Το σήριαλ τοποθέτησης ιερωμένου στην Παναγία την Ερειθιανή προσωρινά έχει κοπάσει.
Δεν ξέρω όμως πόσο. Ως μια από τις καλύτερες ενορίες στο νησί έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον πολλών ιερέων, που θα έβλεπαν με καλό μάτι τη μετακίνηση τους εκεί.
Με δεδομένα τα μπλεξίματα της Μητροπόλεως με την προκήρυξη θέσεων ιερέων, που έχει φέρει την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Σεβασμιώτατος όρισε προσωρινά (κατά το ουδέν μονιμότερον) τον στρατιωτικό ιερέα, για να μην διαμαρτύρεται και το εκκλησίασμα.
Άραγε δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται τώρα ο ταξίαρχος, που στρατιωτικό ιερέα διαθέτει και στην ουσία στρατιωτικό ιερέα δεν έχει; Μύλος, που κάποια στιγμή με μόνιμη και σταθερή λύση θα πρέπει να αρθεί το αδιέξοδο.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ (26/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: