Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αποφάσεις τέταρτης συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Δεκέμβριο

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, στην τετάρτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Επίσης ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 917 και το ποσό ανέρχεται στα 190.636,00 €.

Κατόπιν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Παιδεία και την Νεότητα, τον Συνοδικό Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, Μέλη των Επιτροπών αυτών και τους Γραμματείς για το έργο και τις δραστηριότητες των Επιτροπών. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και κατετέθησαν προβληματισμοί εκ μέρους του Μακαριωτάτου Προέδρου, των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων και των λαϊκών Μελών.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: