Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αποφάσεις πρώτης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Δεκέμβριο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Εξ αφορμής σχολίων που είδαν το φως της δημοσιότητος και θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να έχει συζητήσει μετά της Κυβερνήσεως θέμα χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, ο Μακαριώτατος δήλωσε προς τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ότι ουδέποτε ετέθη παρόμοιο θέμα στις συζητήσεις που είχε, οσάκις συναντήθηκε με τον Εξοχώτατο κ. Πρωθυπουργό.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Πρόεδρο για την αποστολή Επιστολής του προς την Εξοχωτάτη κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμφώνησε απολύτως με το περιεχόμενο της Επιστολής και απεφάσισε επιπλέον να αποστείλει Έγγραφο, στο οποίο να διατυπώνονται διεξοδικώτερα οι θέσεις Της για το θέμα αυτό.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επίσης ενημερώθηκε :
– Από την Έκθεση, την οποία υπέβαλε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, σχετικά με την Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στις Βρυξέλλες.
– Από την Έκθεση, την οποία υπέβαλε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, σχετικά με την «άτυπη επιτροπή» μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, για θέματα αφορώντα στην ανάπτυξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
– Από την Έκθεση, την οποία υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Συνεργάτης του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του στις εργασίες του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου, με θέμα «Η θρησκευτική μαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Η.Π.Α.».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για την ανανέωση των υποτροφιών, οι οποίες δίνονται σε Έλληνες και Αλλοδαπούς φοιτητές.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: