Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην αρχή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε εγκαρδίως στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους να είναι ευλογημένη η Νέα Χρονιά, να είναι υγιείς ώστε με δύναμη και επιτυχία να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους. Στις ευχές του Μακαριωτάτου απήντησε αντευχόμενος, εκ μέρους και των Συνοδικών Συνέδρων, ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Στη συνέχεια η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε :
– από την Έκθεση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, σχετικά με το Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ποιμαντικής και Διακονίας Φυλακών υπό το τίτλο : «"Εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με" – ΔΙΑΚΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΔΕΛΦΟ», το οποίο συνεκλήθη στον Βόλο κατά το διήμερο 20 – 21 Νοεμβρίου 2010.
– από την Έκθεση που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, για την Ημερίδα Στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Ηπείρου και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 23.11.2010.
– από την Έκθεση που υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων σχετικά με την Ημερίδα για τους Κληρικούς, οι οποίοι διακονούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, με θέμα : «Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ», και η οποία πραγματοποιήθηκε την 21.10.2010.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– αίτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ περί της μεταφοράς της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στο Βουκουρέστι, κατά τον προσεχή Οκτώβριο.
– πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνερχομένη Κεντρική Επιτροπή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία θα συνέλθει από 15 έως 23 Φεβρουαρίου 2011 στην Γενεύη.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: