Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση τριμελούς επιτροπής της Εκκλησίας με Υπουργό Εσωτερικών.

Η τριμελής επιτροπή με τον Υπουργό
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, με την τριμελή επιτροπή της Εκκλησίας, για τις προσλήψεις των εφημέριων.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησαν οι Σεβασμιώτοι Μητροπολίτες Υδρας, κ. Εφραίμ, Καισαριανής, κ. Δανιήλ και Σύρου, κ. Δωρόθεος.

Οι τρεις Αρχιερείς παρέδωσαν στον υπουργό την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Ιεραρχίας, για τις προσλήψεις των εφημερίων. Να σημειωθεί, ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν να ζητηθούν 300 θέσεις εφημερίων, παρά το γεγονός ότι, οι ανάγκες ξεπερνούν τις 600 θέσεις. Ωστόσο συναισθανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες, περιορίζονται να ζητήσουν τις 300 θέσεις που θα διανείμουν στις Μητροπόλεις.

Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης, επανέλαβε στους Ιεράρχες ότι θα ισχύσει για το σύνολο του δημοσίου, η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιείται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Anagrafes.com με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: