Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Κινούμαι δικαστικά για τη διαθήκη Διονυσίου»

  • ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ TV» 
  • «ΣΥΓΚΑΛΩ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»
Πηγή: Εφημερίδα "Η ΑΛΗΘΕΙΑ" (15/11/2011)

Είναι αυτό που δείχνει, έτσι όπως τον ξέρουμε όλοι μας, με ευθύτητα Αρχιμανδρίτη αλλά και λογική Μητροπολίτη.
Λέει τσεκουράτα αυτό που πιστεύει, αλλά και στρογγυλεύει διπλωματικά αυτά που δεν θέλει ή δεν είναι ακόμα έτοιμος να πει.
Ο Χίου κ. Μάρκος έδωσε χθες την πρώτη του συνέντευξη. Αύριο θα την δείτε στην «ΑΛΗΘΕΙΑ TV» και όσο περνούσε απ’ το χέρι μας και άφηνε κι εκείνος απ’ το δικό του να φύγει… είναι μια συνομιλία καρδιάς, γεμάτη πίστη, συναίσθημα αλλά και ειδήσεις. 
Για παράδειγμα, λέει ευθέως ότι δεν θα ενώσει εκείνος την τρωθείσα ενότητα στο
χώρο των ιερέων αλλά ο Χριστός και το μήνυμά του είναι ότι θα συμπληρώσει με νέα πρόσωπα στα γραφεία της Μητροπόλεως, που θα δουλέψουν πλέον με νέο τρόπο, τον οποίο όποιοι μπορούν θα τον ακολουθήσουν και δίνει μια είδηση που ακούγεται πρώτη φορά.
Ως νέος Μητροπολίτης Χίου θα κινήσει δικαστική διαδικασία για τη διαθήκη Διονυσίου, την τύχη της οποίας θα γνωρίσει στο λαό.
«Ξέρω», είπε, «αλλά μέχρι να διαπιστευθώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορούσα να μιλήσω ότι ο Μακαριστός Διονύσιος είχε δηλώσει στην Ιερά Σύνοδο ότι τις καταθέσεις του τις αφήνει στα σχολεία της Χίου.
Αυτό γράφτηκε στα επίσημα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, κάθε σελίδα φέρει τη μονογραφή του, την υπέγραψα κι εγώ ως Αρχιγραμματέας, φέρει δε και την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου.
Αυτή την ομολογία θα επικαλεστώ νομικά ώστε να επιτραπεί στην Ιερά Μητρόπολη να γνωρίσει το ύψος των τραπεζικών καταθέσεών του, εφόσον υπάρχουν, ώστε να διατεθούν για το σκοπό που είπε επισήμως ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, ανεξάρτητα απ’ την ύπαρξη διαθήκης που μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί».
Λέει και άλλα ο Σεβασμιότατος για τον ποιο σταυρό προτιμάει (χρυσό ή ασημένιο), για τον Μητροπολίτη που ήρθε στην ενθρόνισή του με τη λιμουζίνα του…, για τις σχέσεις μας με την Τουρκία, για το ανθρώπινο έργο της Μητροπόλεως, για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας μέχρι και τον γάμο των… Αρχιερέων στο μέλλον. 
Λεπτομέρειες στο αυριανό μας φύλλο και την ίδια μέρα ραδιοτηλεοπτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: