Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ" ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ.κ. ΜΑΡΚΟΣ Ο Α'

«Αγαπώ αυτό τον τόπο, τον πονώ αυτό τον τόπο, τον λατρεύω αυτό τον τόπο» είπε εμφανώς συγκινημένος ο νέος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κατά την αντιφώνηση του στην πλατεία Βουνακείου, όπου έγινε δεκτός από πλήθος πιστών, τις πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές αρχές και τον κλήρο της Χίου, αναφωνώντας «Άξιος». 

Εκεί στην πλατεία Βουνακείου ο Δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης καλωσόρισε εκ μέρους όλων των Χίων τον νέο Μητροπολίτη, και τον διαβεβαίωσε ότι η κοινωνία και οι αρχές θα σταθούν αρωγοί στο δύσκολο πνευματικό και κοινωνικό έργο που αναλαμβάνει. Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάρκος με τρεμάμενη φωνή αναφέρθηκε στη γενέτειρα του Χίο, στην οποία με την βοήθεια της Παναγίας και όλων των Αγίων επέστρεψε, και στάθηκε στους ανθρώπους που σημάδεψαν την ζωή του. 

Τους γονείς του Αγαπητό και Χρυσάνθη Βασιλάκη, τον πατέρα Βαγγέλη Λούρο, τους δασκάλους τους Ν.Γεωργούλα και Μ. Σαραντή -Ψώρα και φυσικά τον «πατέρα του», μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Διονύσιο με την «αρχοντική καρδιά». 
Αμέσως μετά την αντιφώνηση του προσέφερε στο Δήμαρχο και κατεπέκταση σε όλους τους Χιώτες την Καινή Διαθήκη, «που θα αποτελέσει την πυξίδα που θα οδηγεί τα βήματα της ζωής μας», όπως είπε.Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του νέου Μητροπολίτη το κλίμα στην πλατεία Βουνακείου ήταν συγκινησιακά φορτισμένο.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΟΜΗΡΟΣ»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάρκος με τη συνοδεία του, χωρίς όμως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών που λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν τα κατάφερε να έρθει στο νησί, έφτασε στη Χίο γύρω στις 15.00 το μεσημέρι με πτήση της Ολυμπιακής και στο Αεροδρόμιο Όμηρος τον υποδέχθηκαν ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Χίου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, καθώς και η οικογένεια και η μητέρα του. Με την έξοδο του από το αεροπλάνο ο Σεβασμιότατος έκανε τον σταυρό του ενώ με την κάθοδο του δήλωσε : «ανθρώπινα συγκινημένος και πνευματικά στα χέρια του Χριστού μας». 
 
Αμέσως μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο «Όμηρος» ο νέος Μητροπολίτης αναχώρησε και κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης ενώ πριν την υποδοχή στην πλατεία προσκύνησε το μνημείο του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Πλάτων Φραγκιάδη και τέλεσε τρισάγιο στην σκοτεινή φυλακή όπου σφαγιάστηκε ο Εθνομάρτυρας μητροπολίτης Χίου Πλάτων Φραγκιάδης μαζί με 200 μοναχούς το 1821.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ
Λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα η πομπή κατευθύνθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, όπου ο νέος Μητροπολίτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επιφωνήματα "Αξιος" ενω εκείνος μοίραζε την ευλογία του. Μετά την είσοδο του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολήτης αφού ντύθηκε με τα άμφια του κάθισε στο Θρόνο του, τον οποίο πρώτα φίλησε.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: