Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ας τους χαίρονται όσοι τους ξαναψηφίσουν … ! ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Η ΧΙΟΣ ?

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου – πρ. Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Τελικά, είναι απορίας άξιο πως ο χιώτικος λαός δεν έχει ακόμη ξεσηκωθεί μαζικά… Ενέργειες και κινήσεις πολιτικές που ολοένα και προκαλούν καθημερινά την τοπική κοινωνία λαμβάνουν χώρα ασταμάτητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην αρχή καταργήθηκε το Στρατολογικό γραφείο Χίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Λέσβο. Έπειτα καταργήθηκε η τοπική διοίκηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ το οποίο επίσης διοικείται εκ Λέσβου. Ακούστηκε ότι τα επόμενα χρόνια και στο Επιμελητήριο θα συμβεί κάτι αντίστοιχο. Το αισχρότερο όλων, όμως, είναι η κατάργηση της Υγειονομικής Επιτροπής που έδρευε στο Νοσοκομείο της Χίου για την πιστοποίηση της αναπηρίας και η παραπομπή των ενδιαφερομένων αναπήρων στο ΙΚΑ Λέσβου όπου υφίσταται το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας (βλέπε Υπουργός κ. Κουτρουμάνης, πρώην εργατοπατέρας…) ήταν να μεταβαίνουν οι ανάπηροι Χίοι, Λημνιοί, Σαμιώτες, Ικαριώτες κλπ κάτοικοι των μικρών νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Μάλιστα οι ινστρούχτορες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής … Αναλγησίας (!) υποχρεώνουν τους αναπήρους να πάνε δύο φορές στη Μυτιλήνη. Μια για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με την αίτησή τους και άλλη μια για να εξεταστούν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Απορώ πως ακόμη δεν έχουν ΄΄πάρει με τις πέτρες΄΄… οι ανάπηροι αυτούς που επινόησαν το όλο εγχείρημα το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτά που εφαρμόζονταν πάλαι ποτέ στο ... Άουσβιτς ή έστω στη Γυάρο… !

Οι γείτονες Σαμιώτες κατόρθωσαν, έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των αιρετών τους, να πιστοποιηθεί το ΙΚΑ της Σάμου και ως Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μονοεδρική γάρ η Σάμος…). Εδώ στη Χίο, τι γίνεται ? Πάλι μένουμε στην απέξω ? Πάλι σερνόμαστε στη Μυτιλήνη ?

Βεβαίως, εάν υπήρχαν Βουλευτές με περισσότερο τσαγανό και μια αιρετή Περιφέρεια που εκτός από το να στέλνει επιστολές (που κοινοποιεί στον Τύπο στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεών της) χτύπαγε το χέρι της στο τραπέζι μέχρι να ματώσει και έλεγε στον Γιακαλή <<δεν ξαναψηφίζει κανένας χιώτης περιφερειακός σύμβουλος κανένα θέμα που να αφορά τη Λέσβο εάν δεν μεσολαβήσεις να γίνει στη Χίο ΚΕ.Π.Α.>>, θα σας έλεγα εγώ εάν πετύχαινε η Χίος αυτό που πέτυχε η Σάμος. Έτσι, διότι υπάρχει και αξιοπρέπεια. Εκτός εάν κάποιοι πηγαίνουν εκεί μόνο για να σηκώνουν το χεράκι τους στις ψηφοφορίες και να λένε ότι συμμετέχουν στα …κέντρα αποφάσεων που διαφεντεύουν τον τόπο.

Η εποχή του φολκλόρ και των δημοσίων σχέσεων παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος δεν πείθεται με λόγια, θέλει έργα χειροπιαστά. 

Την επόμενη φορά που θα γίνει παρέλαση ας μην αναρωτιούνται οι παραδοσιακοί Χιώτες γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ούτε οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης με τη δικαιολογία ότι δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο, διότι κι εγώ που είμαι αυστηρά παραδοσιακός θα βρίσκομαι στην πλευρά των αγανακτισμένων διαδηλωτών και όχι εκείνων που βλέπουν το κράτος τους να διαλύεται από την κοινωνική αναλγησία της εποχής και δεν σηκώνονται από τους καναπέδες τους. Δεν αρκεί η μη ψήφιση ενός μνημονίου. Όποιος δεν αντιδρά, αποδέχεται. Ιδιαίτερα όταν ανήκει σε παρατάξεις που ευθύνονται για το κατάντημά μας και δεν μετανιώνουν γι΄ αυτό. Αλλά αυτό θα αργήσουν, οι φίλοι μας, να το καταλάβουν για να σηκωθούν από τον καναπέ τους. Αυτοί θα σηκωθούν όταν θα πεθάνουν της πείνας και τους σηκώσουν ετσιθελικά οι …΄΄σηκωτάδες΄΄ ! –

Δεν υπάρχουν σχόλια: