Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θεμέλιος λίθος για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γερόντων της Ι. Α. Α. στον Βαρνάβα Αττικής

«Εγκαινιάζουμε αυτό το κέντρο για ηλικιωμένους για να στεγάσει ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση μοναξιάς. Θέλουμε να γίνει ένα κέντρο αγάπης»ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον αγιασμό των εγκαινίων του Ξενώνα Φιλοξενίας Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του νέου ιδρύματος που θα ανεγερθεί σε έκταση στον Βαρνάβα Αττικής που είχε δωρίσει στην Ι.Α.Α. το θρησκευτικό, φιλανθρωπικό και κοινωφελές σωματείο "Ο Απόστολος Κλεόπας" και βρίσκεται πλησίον της Συνοδικής Ιεράς Μονής Παναγίας "Άξιον Εστίν".

Όπως τόνισε ο Μακαριώτατος υπάρχει και μια πρόταση από το ΕΛΕΠΑΠ για να φιλοξενηθούν στο χώρο και παιδιά με προβλήματα κινητικότητας. Το συγκεκριμένο δε έργο υλοποιείται, όπως είπε, με χρήματα της Ι. Αρχιεπισκοπής και δωρητών.

«Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε ούτε να φέρνουμε την καταστροφή, υπάρχει κρίση, αλλά και άνθρωποι που σκέπτονται εκείνους που υποφέρουν. Ο δρόμος της ευτυχίας περνά πάντοτε από τη ζωή του άλλου ανθρώπου».

Για το συγκεκριμένο έργο ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως πρόκειται για τον καρπό «των αγώνων και της προσπάθειας μερικών ανθρώπων που εργάστηκαν πριν από εμάς». Αναφέρθηκε στον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κυρό Κλεόπα και σε άλλα πρόσωπα που βοήθησαν για να γίνει αυτό το κέντρο πραγματικότητα.

Σημείωσε μάλιστα πως τέτοιες προσπάθειες είναι μια ανάσα και ένα σημάδι αισιοδοξίας. «Όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να μη μένουμε στις γκρίνιες. Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να γίνουμε δημιουργοί νέων έργων.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης υπογράμμισε πως η ελληνική Πολιτεία θα είναι αρωγός στην Εκκλησία που προτάσσει, με την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου, το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. «Αυτός είναι ο ουσιαστικός ρόλος της Εκκλησίας και εμείς είμαστε κοντά της και θα είμαστε» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Μπόλαρης στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. υπογράμμισε πως στην εποχή μας έχουμε μεγάλη ανάγκη από έργα πρόνοιας. «Ο Αρχιεπίσκοπος», τόνισε, «είναι άνθρωπος της αγάπης και της αφανούς προσφοράς και αυτό το οποίο θεμελιώθηκε σήμερα είναι από τα έμπρακτα σημεία της δικής του αγάπης και παρέμβασης».

Στην τελετή εγκαινίων και θεμελίωσης του νέου ξενώνα παρευρέθησαν αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί της Ι. Α. Α., δωρητές και πλήθος κόσμου.
  

Πηγή: Ι. Α. Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: