Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Σπάρτης θέτει στον Αθηνών την εκπλήρωση του "Τάματος του Έθνους"

Tην εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους» ζητά επί της ουσίας, με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος. «Δεν μπορώ, όμως, να δικαιολογήσω την Εκκλησία της Ελλάδος και την Πολιτεία, γιατί μέχρι σήμερα δεν έδειξαν ενδιαφέρον για ένα τόσο σπουδαίο κεφαλαιώδους σημασίας θέμα, που μας εκθέτει παγκοσμίως, που μας προσβάλλει διεθνώς και μας ζημιώνει ως ορθοδόξους, ενώ δημιουργεί και θέμα συνείδησης στον κάθε Έλληνα πολίτη» επισημαίνει ο Μητροπολίτης Σπάρτης. 

Ζητά δε από τον Αρχιεπίσκοπο αφενός να συζητηθεί το θέμα στην έκτακτη Ιεραρχία του Μαΐου και αφετέρου να δεχθεί τον Πρόεδρο του Διορθοδόξου Συνδέσμου «Ο Απόστολος Παύλος» κ.Ι.Αναγνωστόπουλο, ο οποίος καταβάλει προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού.

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευσταθίου όπως αυτή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως

Μακαριώτατε,

Ο κ. Ι. Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος του Διορθόδοξου Συνδέσμου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», θα Σας είναι ασφαλώς γνωστός, αν όχι από τήν εκπληκτική δραστηριότητά του ως Πρόεδρου του ανωτέρω Συνδέσμου, τουλάχιστον από τις πολλές «οχλήσεις» του, από τα αλλεπάλληλα έγγραφά του προς τη Μακαριότητά Σας και την Ιερά Σύνοδο και από τη δικαιολογημένη και αξιέπαινη επιμονή του για την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους.

Δε λέγω ότι είναι εύκολη η εκπλήρωση αυτού του Τάματος των γενναίων αγωνιστών του Έθνους μας, οι οποίοι «δια του Χριστού την πίστιν την Αγίαν και της πατρίδος την ελευθερίαν» έδωσαν ο,τι πολύτιμο διέθεταν και μάλιστα τη ζωή τους, και ιδιαιτέρως στην εποχή της οικονομικής ύφεσης, που η πείνα πλησίασε πολλές οικογένειες και η ανέχεια είναι πλέον εξόφθαλμη, γιατί περιφέρεται σε κάθε δρόμο πόλης η χωριού.

Δεν μπορώ, όμως, να δικαιολογήσω την Εκκλησία της Ελλάδος και την Πολιτεία, γιατί μέχρι σήμερα δεν έδειξαν ενδιαφέρον για ένα τόσο σπουδαίο κεφαλαιώδους σημασίας θέμα, που μας εκθέτει παγκοσμίως, που μας προσβάλλει διεθνώς και μας ζημιώνει ως ορθοδόξους, ενώ δημιουργεί και θέμα συνείδησης στον κάθε Έλληνα πολίτη.

Όμως εδώ, Μακαριώτατε, δεν επιθυμώ να αξιολογήσω τη θέση όλων των υπευθύνων απ αρχής και μέχρι των ημερών μας, ούτε να καταγράψω τα αναρίθμητα και ακαταμάχητα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα του έργου.

Με την επιστολή μου αυτή θερμότατα Σας παρακαλώ να δεχθείτε τον κ. Αναγνωστόπουλο, να συζητήσετε μαζί του, να τον συγχαρείτε, αφού διαθέτει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για την έναρξη αυτού του έργου, το οποίο ταπεινά θεωρώ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί για τους πιο πάνω λόγους και για την αξιοπρέπεια του γένους μας.

Ακόμη παρακαλώ το θέμα να εισαχθεί στην Ιερά Σύνοδο και, αν είναι δυνατό, να συζητηθεί και στην Ιεραρχία του μηνός Μαΐου, για να υπάρξει μια δυναμική απόφαση προς αποκατάσταση της τρωθείσης υπόληψης της Χώρας μας.

Πηγή: AMEN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: