Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Πρωτοφανής ανταπόκριση για την «Ώρα της Γης»


Γράφει η http://www.kathimerini.gr/

Hμερομηνία : 27-03-09


Επτά φορές περισσότεροι Δήμοι - από την πρώτη φορά - έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αύξηση 344% στη μηχανή αναζητήσης για την «Ώρα της Γης», συγκριτικά με πέρυσι.
Από τις Πυραμίδες μέχρι την Ακρόπολη και από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τον Πύργο Sears, τα φώτα θα παραμείνουν κλειστά για μία ώρα, καθώς περισσότεροι από 2.800 Δήμοι σε 84 χώρες σχεδιάζουν το Σάββατο να συμμετάσχουν στη 2η διοργάνωση της «Παγκόσμιας Ώρας για τη Γη».
«Όλοι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα αυτό καθώς και τις συνέπειες στις ζωές τους», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της WWF, Κάρτερ Ρόμπερτς.
Επτά φορές περισσότεροι Δήμοι - από την προηγούμενη φορά - έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συμβολική αυτή κινητοποίηση. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, ο κ. Μπαν Κι- Μουν, ήταν ενθαρρυντικός σε ό, τι αφορά μια δίκαιη και αποτελεσματική συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές και προώθησε ένα βίντεο στο U-tube για την συμμετοχή στην «Ώρα της Γης».
«Η Ώρα της Γης είναι ένας τρόπος για τους πολίτες του κόσμου να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ζητούν δράση για το περιβάλλον», τόνισε ο Μπαν Κι - Μουν. Παράλληλα, κι άλλα βίντεο αναρτήθηκαν από διασημότητες όπως ο ηθοποιός Κέβιν Μπέικον, ενώ η μηχανή αναζήτησης Yahoo - σύμφωνα με στοιχεία - επισημαίνει ότι υπήρξε αύξηση 344% στις αναζητήσεις για την «Ώρα της Γης» τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο συγκριτικά με πέρυσι.
Νέες έρευνες καταδεικνύουν τα ολοένα αυξανόμενα αποτελέσματα των κλιματικών αλλαγών, όπως υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Μος, αντιπρόεδρος της WWF στον τομέα των κλιματικών αλλαγών. «Έχουμε τοποθετήσει δορυφόρους, πλοία, και μόνιτορ προκειμένου να καταγράψουμε καθετί που ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί», προσθέτει.
Ωστόσο, δε συμφωνούν όλοι και προγραμματίζονται οργανωμένες αντιδράσεις για την ημέρα του Σαββάτου. Ο 56χρονος Μπομπ Γκέρενσερ, ιδιοκτήτης καταστήματος παγωτών στα προάστια της Φιλαδέλφεια, πιστεύει ότι η απειλή της παγκόσμιας υπερθέρμανσης βασίζεται σε λαθεμένες επιστημονικές θεωρίες και αποκαλεί την «Ώρα της Γης» μια ανοησία.
«Θα πω σε όποιον ξέρω στη γειτονιά μου να ανοίξει όλα τα φώτα και να σπαταληθεί τόση ενέργεια όση χρειάζεται για να υπογραμμίσει τον παραλογισμό αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο ίδιος.
Η Ώρα της Γης 2009 έχει κερδίσει την ανταπόκριση και υποστήριξη διεθνών οργανισμών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, σχολείων, επιστημόνων και διασημοτήτων. Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα έπεσε κατά 5% μόνο στο Σικάγο και το Β. Ιλινόις κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης, μειώνοντας κατά 380.000 κιλά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. «Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν θετικές και εποικοδομητικές δράσεις», καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της WWF, Κάρτερ Ρόμπερτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: