Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΟΣ, ΠΛΕΟΝ,ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ!

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Το γράψαμε και άλλοτε, το ξαναγράφουμε και τώρα. Εάν θέλεις να αποχαυνώσεις έναν λαό που έχει καταστεί νωθρός από την ευμάρεια του καναπέ, του δίδεις "άρτον και θεάματα". 

Πολύς κόσμος στον τόπο μας διαθέτει, εβδομαδιαίως, δεκάδες εργατοώρες (ή ώρες ψυχαγωγίας εάν θέλετε) για να παρακολουθεί τις τηλεοπτικές τουρκο-σαπουνόπερες που μας σερβίρουν τα ιδιωτικά κανάλια, αυτά που, και χρωστούν στο δημόσιο (και δεν πληρώνουν), αλλά και δεν διαθέτουν, πλέον, φράγκο για την παραγωγή νέων, ελληνικών, σειρών, παρά απευθύνονται σε αντίστοιχους φορείς της γείτονος για να εξασφαλίσουν την εύκολη, φτηνή, λύση της προμήθειας των εκείθε παραγομένων τηλεοπτικών σειρών.

Κατέληξαν, έτσι, αμόρφωτες και απαίδευτες Ελληνίδες, που αντί να διαβάσουν ένα ωφέλιμο βιβλίο ή να ασχοληθούν με μια τέχνη, να στρώνονται στον καναπέ για να δουν τον "Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή", που τον παρουσιάζουν και ως δήθεν φιλάνθρωπο και ευαίσθητο, ποιον ? Αυτόν που κατέσφαξε χιλιάδες Έλληνες, που έκανε γενίτσαρους χιλιάδες ελληνόπουλα και που, αυτός και οι δικοί του (αυλικοί, ακόλουθοι, εξουσιαστές, αντιπρόσωποι, κλπ) βιαιοπραγούσαν και ατίμαζαν νεαρά κορίτσια και … αγόρια !!! Μάλιστα. Αυτός ήταν ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Μεγαλοπρεπής για τη χυδαιότητα, την αθλιότητα και την διαστροφή του. Σχιζοφρενής, με διχασμένη προσωπικότητα, τύραννος των Ελλήνων.

Αυτόν κάθονται και βλέπουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και πληρώνουμε στους Τούρκους και πνευματικά δικαιώματα για να τον προβάλλουμε στην Ελλάδα !

Τι να πει κανείς για τους νεοέλληνες ? Είμαστε ανάξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Είμαστε άξιοι της τύχης (?) μας. Εάν ζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και μάς έβλεπαν, θα ξέρναγαν επάνω μας και θα πέθαιναν. Αλλά έχουν πορευτεί την αιωνιότητα κι ευτυχώς δεν τα βλέπουν αυτά. Εκεί θα καταλήξουν (-ουμε) όλοι, μαζί μ΄ αυτούς και οι ανόητοι διαστροφείς της ιστορίας του έθνους μας. Οι καναπεδάκηδες του 21ου αιώνα της τεχνολογίας και της άκοπης ευμάρειας. Διότι, όπως είπε σοφός και Άγιος Πατέρας της Εκκλησίας μας : "Ευτυχώς που υπάρχει ο θάνατος ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται". Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ! 

Έλεος, πλέον, με τις τηλεοπτικές τουρκο-σαπουνόπερες! -

Δεν υπάρχουν σχόλια: