Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Θα καταλάβουν όλοι ότι είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τον προστάτη του άγιο γιόρτασε προχθές ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου, αλλά με απλή προσευχή δε φαίνεται να καταπραΰνεται η μουρμούρα και η γκρίνια που έχει ξεσπάσει σε ένα μέρος των μελών του.
Υπάρχουν κληρικοί που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό και δυσπιστία την απασχόληση του προέδρου του Συνδέσμου, π. Γ. Κωνσταντίνου, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης και τώρα, ένα χρόνο μετά, υποστηρίζουν πως ο πατέρας Γεώργιος έχει επαναπαυθεί στα Μητροπολιτικά γραφεία και ο Σύνδεσμος έχει χαλαρώσει το διεκδικητικό του πλαίσιο.
Με δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου διαψεύδει πως υπάρχει αναβρασμός στο εσωτερικό του Συνδέσμου και ισχυρίζεται πως όλα βαίνουν καλώς. «Κανένας αναβρασμός δεν υπάρχει, πολύ περισσότερο τώρα που ήρθε και ο Δεσπότης κοντά μας», σημείωσε. «Αν εκφράζονται μεμονωμένα γκρίνιες, είναι μέχρι να κατασταλάξει η καινούργια κατάσταση και να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε σε μια καινούργια πραγματικότητα».

Όποιος έχει όρεξη δουλεύει

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ο π. Γεώργιος ξεκαθάρισε πως όλοι οι ιερείς προσφέρουν υπηρεσίες στη Μητρόπολη και πως όλοι όσοι έχουν όρεξη να δουλέψουν αξιοποιούνται. Μάλιστα περνώντας στην αντεπίθεση τονίζει: «Εργάζονται όλοι στη Μητρόπολη και για τη Μητρόπολη. Άλλωστε αυτό ζητούσαμε. Να δουλεύουμε για την Εκκλησία μας. Αν κάποιοι θεωρούσαν πως ο ιερός κλήρος είναι ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης, να καθόμαστε και να μη δουλεύουμε, να μην προσφέρουμε έργο, αλλά να γινόμαστε γραφικοί με καυγάδες, είναι γελασμένοι».

Δε γίνομαι γραφικός

Απαντώντας και στις υποψίες για τις εγγραφές νέων μελών με προτροπή του Μητροπολίτη, ώστε στις επόμενες εκλογές να στηρίξουν την υποψηφιότητα του, ο π. Κωνσταντίνου σχολίασε: «Κανένας νέος δεν είναι κατευθυνόμενος. Εκτιμώ τους νέους που έρχονται κοντά κι εργάζονται. Σε ότι αφορά εμένα δεν ξέρω αν θα είμαι σε τρία χρόνια υποψήφιος. Για να κλείσει πάντως η παραφιλολογία θέλω να πω σε όλους εκείνους που προφανώς δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, πως όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι το στόμα μου δεν κλείνει. Εγώ δε θέλω να είμαι γραφικός. Πρέπει να μιλώ όταν πρέπει, όταν κάτι έχω να πω κι από τη στιγμή που μέχρι τώρα η Μητρόπολη έχει ικανοποιήσει όσα αιτήματα είχε ο Σύνδεσμος, δεν έχω κάτι να πω».

Κάλεσμα ενότητας

Τέλος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. απεύθυνε μήνυμα ενότητας: «Μπροστά στα προβλήματα που υπάρχουν και που θα έρθουν η κατεύθυνση που πρέπει να υπάρχει είναι η ενότητα. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, βλέπει κοντόφθαλμα, δε βλέπει μπροστά».

Όνομα αρθρογράφουΑγγελική Κωνσταντίνου

ΠΟΛΙΤΗΣ (14/11/2012 σελ. 6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: