Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η Γενική Συνέλευση του Ι. Σ. Κ. Ε. (23-11-2009) (φωτογραφικά στιγμιότυπα)

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης δημοσιεύουμε φωτογραφικό υλικό από την ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος που έγινε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.
Το υλικό (DVD που περιλαμβάνει τη Θεία Λειτουργία και τις εργασίες της Γ. Σ. και CD με φωτογραφίες της Γ. Σ.) εστάλη από τον Ι. Σ. Κ. Ε.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Ελευθέριο, τα μέλη του Ι. Σ. Κ. Ε. και οι εκπρόσωποι των αδελφών Ιερών Συνδέσμων κατέβηκαν στο Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής, από όπου και το φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται στη συνέχεια.







Ο πρόεδρος του Ι. Σ. Κ. Ε. πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής απευθύνει χαιρετισμό στη Γ. Σ.

 
Τα μέλη του Δ. Σ. παρακολουθούν την εισήγηση του προέδρου.


Ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος απευθύνει χαιρετισμό (ο ίδιος είναι μέλος του Ι. Σ. Κ. Ε. από το 2004)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Ανδριανάκης χαιρετίζει τη Γενική Συνέλευση.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου απευθύνει χαιρετισμό.




Ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι. Σ. Κ. Ε. πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης (Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Ζιχνών και Νευροκοπίου) εισηγείται τον προϋπολογισμό του Ι. Σ. Κ. Ε. για το 2010. 

Ο αντιπρόεδρος του Ι. Σ. Κ. Ε. πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατωπόδης εισηγείται θέματα περί Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.




Ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης ομιλεί για εφημεριακά θέματα. Η εισήγησή του περιελάμβανε τέσσερα θέματα: 1) Σχέσεις επισκόπου - πρεσβυτέρων, 2) Διορισμοί, μεταθέσεις, αποσπάσεις εφημερίων, 3) Σχέσεις εγγάμων εφημερίων και ιερομονάχων, 4) Οικονομικά θέματα




Εισήγηση για πνευματικά θέματα. Ο πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Χριστοδούλου ομιλεί για την πρόσβαση των κληρικών στα Σχολεία και την σεξουαλική αγωγή.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν πολλοί από τους ιερείς που πήραν μέρος στη Γ. Σ.


Στο βήμα ο πατήρ Σταύρος Παπαχρίστος


Ο πατήρ Σπυρίδων Τσάκαλος (πρώην μέλος του Δ. Σ.) καταθέτει τις απόψεις του.




Ο πατήρ Εμμανουήλ Καβρουλάκης (πρώην μέλος του Δ. Σ.) στο βήμα.





Ο π. Γεώργιος Σελλής ολοκληρώνει τις εργασίες της Γ. Σ. Η επόμενη συνάντηση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2010 για τη συζήτηση και ψήφιση του οικονομικού απολογισμού.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις θα δημοσιευτούν στο ιστολόγιό μας, όταν αποσταλούν από τον Ι. Σ. Κ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: