Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Χαιρετισμός στην Γενική Συνέλευση του Ι. Σ. Κ. Ε.

Χαιρετισμός στη Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε. από τον πατέρα Γεώργιο Κωνσταντίνου, πρόεδρο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου (Δευτέρα 23/11/2009, Παρεκκλήσιο Υπαπαντής, Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών)

Αγαπητοί συμπρεσβύτεροι βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη Γενική Συνέλευση του ιστορικού και πρωτοπόρου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος προερχόμενοι από την Αγιοτόκο, ακριτική και μαρτυρική Χίο, ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Η παρουσία μας εδώ αποτελεί θετική ανταπόκριση στην ευγενική πρόσκληση που απευθύνθηκε στο Σύνδεσμό μας και ομολογουμένως οφείλουμε ευχαριστία πρώτα στον Άγιο Θεό για την πραγματοποίηση αυτής της σύναξης, η οποία συγκέντρωσε επί τω αυτώ αδελφούς που πιστεύουν στην οργανωμένη παρουσία του ιερού κλήρου και συμμετέχουν ανιδιοτελώς στο σκοπό αυτό ως μέλη του Ι. Σ. Κ. Ε. και των λοιπών ανά την Ελλάδα Ιερών Συνδέσμων.
Μεταφέρουμε τις ευχές των μελών του Ιερατικού μας Συνδέσμου που προσδοκούν τα θετικά αποτελέσματα της σημερινής συνελεύσεως έχοντας ενημερωθεί για τα ενδιαφέροντα θέματα – εισηγήσεις που περιέχονται στην ημερήσια διάταξη.
Αφού ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία θα ήθελα δι’ ολίγων να σας πληροφορήσω για το Σύνδεσμο της Χίου.
Η καταστατική συνέλευση για την ίδρυση του Συνδέσμου μας έγινε τον Ιούλιο του 2007 και η αναγνώρισή του ολοκληρώθηκε τον Γενάρη του 2008 με τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου.
Για το Καταστατικό μας χρησιμοποιήσαμε ως πρότυπο εκείνο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλκαλοχωρίου της Κρήτης, που το προσαρμόσαμε στα δεδομένα της Χίου και το οποίο εγκρίθηκε χωρίς άλλες τροποποιήσεις από τη δικαστική αρχή.
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο ενήργησε τα δέοντα για όλα τα οργανωτικά θέματα και έτοιμος πλέον ο Σύνδεσμος στις 30 Μαΐου 2008 με τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες εξέλεξε 7αμελές Δ. Σ. και 3μελή Εξελεγκτική Επιτροπή με θητεία τριών ετών.
Στο λίγο χρόνο της παρουσίας του ο Σύνδεσμος προσπάθησε μα ανταποκριθεί στα συσσωρευμένα προβλήματα των αδελφών μας και εν γένει της τοπικής εκκλησίας με εποικοδομητικό λόγο, προτάσεις και παρεμβάσεις.
Στο ενεργητικό του ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου έχει ένα ιστολόγιο (syndesmosklchi.blogspot.com) ήδη από τον Οκτώβριο του 2008 με χιλιάδες επισκέπτες, την άρτια διοργάνωση ενός τριημέρου συνεδρίου με θέμα: «Οι Κολλυβάδες πατέρες και η σχέση τους με τη Χίο επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την οσιακή κοίμηση του Οσίου Νήφωνος του εκ Χίου», την πραγματοποίηση προσκυνηματικών εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων.
Οι ιδιαιτερότητες της Χίου οδήγησαν το σώμα των αδελφών που συγκρότησε το Σύνδεσμο να επιλέξουν την αυτόνομη παρουσία του, ως προς τη νομική του υπόσταση, με την αναγνώριση ότι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχει στο ενεργητικό του αγώνες για το καλό του εφημεριακού κλήρου που είναι σε όλους γνωστοί και κατέχει θεσμικά κατοχυρωμένη θέση μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο Σύνδεσμος κληρικών Χίου προσβλέπει στη συνεργασία και συμπόρευση με τους αδελφούς συλλόγους και ευελπιστεί ότι η σημερινή συνάθροιση είναι μία ευκαιρία για να εξευρεθεί ο τρόπος και η μορφή αυτής της συνεργασίας έχοντας όλοι κατά νουν το «η ισχύς εν τη ενώσει».
Ας μην ξεχνούμε ότι διερχόμαστε δύσκολους καιρούς, με την Εκκλησίας μας να βάλλεται πανταχόθεν και την ιερατική οικογένεια να δοκιμάζεται από διάφορα προβλήματα.
Με την πεποίθηση ότι η συνέλευση αυτή θα είναι καρποφόρα και εποικοδομητική η Χίος δηλώνει παρούσα, χαιρετίζει τη Γενική Συνέλευση του Ι. Σ. Κ. Ε. και την παρουσία σε αυτή των αδελφών Ιερών Συνδέσμων και εύχεται τη συνέχιση της συνεργασίας και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: