Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο Ι.Σ.Κ.Ε για απομάκρυνση χριστιανικών συμβόλων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε δυστυχώς θεατές ή ακροατές ορισμένων, ευτυχώς ελαχίστων, πού προσπαθούν να καταστήσουν ζήτημα το εάν θα πρέπει να υπάρχουν τα Ορθόδοξα Χριστιανικά σύμβολα σε δημοσίους χώρους.
Οφείλουμε εξ αρχής ν΄ αναγνωρίσουμε, ότι η επίσημη Ελληνική Πολιτεία χειρίζεται ισορροπημένα και με ωριμότητα αυτές τις επιπόλαια και μεθοδευμένα ανιστόρητες κραυγές.
Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος παρακολουθεί με σοβαρότητα κάθε κίνηση, πού βάλει κατά της Εκκλησίας και της Ελληνικής ιδιοσυστασίας.
Για την ώρα επισημαίνουμε, ότι το Ορθόδοξο Χριστιανικό Σύμβολο του Τιμίου Σταυρού, για λόγους που έχουν να κρατούν με την ύπαρξη του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, είναι αποτυπωμένο στο Ιερό πανί της Γαλανόλευκης Σημαίας της Ελλάδος μας και η οποία σκέψη για κατέβασμα των Ορθοδόξων Χριστιανικών Συμβόλων από δημοσίους χώρους, θα σήμαινε προδοτική υποστολή της Σημαίας μας και άρνηση της Εθνικής υποστάσεως μας, ως Ελλήνων.
Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν Έλληνες ανθέλληνες. Όμως, επιθυμούμε περισσότερη υπευθυνότητα στις δημόσιες τοποθετήσεις, διότι επικίνδυνη δεν είναι μόνο η Εθνική προδοσία, αλλά και η Εθνική εγκληματική επιπολαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: