Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Οι εκπρόσωποι της Χίου στη Γ. Σ. του Ι. Σ. Κ. Ε.


Επέστρεψαν από την Αθήνα οι πατέρες Γεώργιος Κωνσταντίνου και Δημήτριος Πύρρος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, οι οποίοι συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. Προηγήθηκε η τέλεση Θείας Λειτουργίας στην οποία προΐστατο ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και αφού παρετέθηκε πρόγευμα ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως στον χώρο κάτω από τον Άγιο Ελευθέριο, όπου ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου.
Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κατόπιν προσευχής απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου. Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρόεδρος του Ι. Σ. Κ. Ε. πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής. Εκ μέρους της Κρήτης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης που ηγείτο διευρυμένης αντιπροσωπείας των 7 συνδέσμων της Κρήτης. Εκ μέρους της Χίου χαιρετισμό προς τη Γενική Συνέλευση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Σύσσωμο παρίστατο το Δ. Σ. του Ι. Σ. Κ. Ε. Όσοι ιερείς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν απέστειλαν υπογεγραμμένες υπεύθυνες δηλώσεις. Ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που αφορούσαν εφημεριακά θέματα, την εκκλησιαστική δικαιοσύνη, πνευματικά θέματα και ασφαλιστικά θέματα.
Ο πρόεδρος του Ι. Σ. Κ. Ε. ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κρήτης και της Χίου λέγοντας ότι θα αναζητηθεί ο τρόπος μόνιμης συνεργασίας και θα εξεταστεί μελλοντικά η πρόταση για δημιουργία ομοσπονδίας. 
Εκτενέστερη αναφορά στη συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε. θα γίνει σε επόμενες αναρτήσεις. Θα δημοσιευθεί ο χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, φωτογραφικό υλικό καθώς και οι ενδιαφέρουσες και επίκαιρες εισηγήσεις που θα αποσταλούν από την Αθήνα.
Οι πατέρες - εκπρόσωποι του Σ. Κ. Χ. επέστρεψαν γεμάτοι ικανοποίηση από τις εργασίες της Γ. Σ. και με εμπειρίες τις οποίες θα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. και θα παρουσιάσουν τόσο στη Γ. Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, όσο και στη χιακή κοινωνία μέσω του ιστολογίου μας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: