Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σύμφωνο συνεργασίας με την Εκκλησία της Ρωσίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» υπογράφηκε χθες 24 Οκτωβρίου 2012 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριο, Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο οποίος μετέβη στην Μόσχα μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, μέλη της ΔΙΣ της παρελθούσης Συνοδικής Περιόδου και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, υπεύθυνο του Προσκυνηματικού Κέντρου Περιηγήσεων. 

Φορείς υλοποίησης του θα είναι για μεν την Εκκλησία της Ελλάδος, το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, για δε την Εκκλησία της Ρωσίας το Προσκυνηματικό Κέντρο του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» μεταξύ των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών αφορά την συνεργασία επί θεμάτων αναπτύξεως, προβολής και προώθησης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Το κείμενο επεξεργάσθηκε από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μέλη της Επιτροπής μεταβαίνουν μετά από σχετική Απόφαση της Ιεράς Συνόδου από 29 έως και 31 Οκτωβρίου ε.έ. στη Ρώμη, όπου θα συνεργαστούν με το «Opera Romana Pelegrinaggi», επίσημο Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Βατικανού, εν όψει της αφίξεως κατά τους προσεχείς μήνες στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Κυκλοφόρησε, τέλος, και διά του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) προς τα μέλη του, ερωτηματολόγιο που αφορά την καταγραφή των έως σήμερα συνθηκών, προβλημάτων κ.α. σχετικών με τον Προσκυνηματικό Τουρισμό στην Ελλάδα. Το Ερωτηματολόγιο επιμελήθηκε για την κατάρτιση του το Συνοδικό Γραφείο, το οποίο διά των ειδικώς καταρτισμένων επιστημονικών συμβούλων του και των λοιπών μελών του θα επεξεργαστεί και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά αυτού στην Ιερά Σύνοδο.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: