Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρώην Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Πολλές, πάμπολλες φορές έχουμε αναφερθεί στην Αριστερά – υπό την ευρύτερη έννοια – τονίζοντας ότι, ενώ θα μπορούσε, εν πολλοίς, να συμβάλει στην επίλυση πολλών κοινωνικών προβλημάτων, εν τούτοις δημιουργεί περισσότερα. Και τούτο διότι υπηρετείται – επί το πλείστον – από άτομα αλλοπρόσαλλα, μη δυνάμενα να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους, ενίοτε δε έχοντα εσωτερικές διαταραχές, ψυχικά κατάλοιπα και απωθημένα.

Και βέβαια, εάν εξαιρέσουμε τον χώρο του Κ.Κ.Ε., όπου διαφωνούμε άρδην με την τακτική της στείρας άρνησης σε οτιδήποτε, που εφαρμόζει, επιπλέον των λοιπών πολιτικών ιδεοληψιών – με τις οποίες μπορεί κάποιος να συμφωνήσει ή διαφωνήσει – και οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι οραματισμοί ορισμένων οπαδών του είναι <<εκτός τόπου και χρόνου>>, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι διακρίνονται για την πολιτική ευθύτητα, καθαρότητα και σταθερότητα όσων πρεσβεύουν. 

Όμως, όσον αφορά τον χώρο της λεγόμενης <<κεντροαριστεράς>> είναι, πραγματικά, να απορεί κανείς για την κατάντια τόσο της ΔΗΜ.ΑΡ. του κ. Κουβέλη όσο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του κ. Τσίπρα. 

Δυστυχώς, κι ενώ ο χώρος αυτός, υπό άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις, θα μπορούσε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού, να κυβερνήσει και να σώσει τον ελληνικό λαό από την κοινωνική εξαθλίωση και ανισότητα, αναλώνεται σε ανωφελείς αψιμαχίες και <<κοκορομαχίες>> μεταξύ ημετέρων, αλλά και πρωτοστατεί σε κινήσεις και δράσεις ανθελληνισμού υπό την έννοια του εξοβελισμού από την καθημερινή βιοτή των νεοελλήνων σε οτιδήποτε θυμίζει Χριστό, Ορθοδοξία και ελληνική παράδοση. Καλοί οι κοινωνικοί αγώνες αλλά, μήπως, αυτό δεν κάνουν και οι διεθνιστές ή οι οικουμενιστές, που με το πρόσχημα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λειτουργούν ως <<ολετήρες>> κατά της παράδοσης και του πολιτισμού κάθε λαού, εν τέλει δε της αξιοπρέπειας και τιμής του ? Καλοί, αλλά για να είναι και δίκαιοι, για να είναι και έντιμοι, πρέπει πρωτίστως να σέβονται και να τιμούν τα πατροπαράδοτα ειωθότα της χώρας που τους γέννησε και που- εάν θέλετε – αυτά τα ειωθότα τους επιτρέπουν να μιλούν ελεύθερα και να πράττουν όσα πράττουν (ακόμη και κατά του Έθνους), διαφορετικά και σε άλλα κράτη, εάν βρίσκονταν και ενεργούσαν τοιουτοτρόπως, θα τους ανέμενε μια αγχόνη ή ένα ικρίωμα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων η εξορία και η φυλακή (δείτε, χαρακτηριστικά, πλείστα όσα παραδείγματα σε πρώην <<κομμουνιστικά>> κράτη).

Κάποιοι, λοιπόν, ανεγκέφαλοι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι, τα υψηλά ποσοστά της φασιστικής, νεοναζιστικής και ειδεχθούς Χρυσής Αυγής, τα δίδουν εκείνοι με τη συμπεριφορά τους και που – μαζί με τα δυο <<καρκινώματα>>, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. – έχουν οδηγήσει τον λαό στην απόγνωση και την απελπισία, δηλαδή στα δίκτυα και τα πλοκάμια της Χρυσής Αυγής.

Τι να πει κανείς για τον κ. Κουβέλη ? Κρίμα, διότι τον εκτιμούσα αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν υπεραρκετός, όμως, λίγος μόνον χρόνος για να αποδείξει το αντικοινωνικό και απάνθρωπο πρόσωπο της παράταξής του, να ταυτιστεί απόλυτα με τους <<καρχαρίες>> της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να συνυπογράψει δια της ψήφου του τα ανάλγητα μέτρα της εξαθλίωσης του λαού και να αποδειχθεί <<δεξιότερος της δεξιάς>> και <<αριστερό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ>> το οποίο λειτούργησε ως ανάχωμα της κατρακύλας του. Έχοντας δε μαζέψει κοντά του τύπους όπως την ανιστόρητη Ρεπούση (αυτήν που είπε και έγραψε την Μικρασιατική καταστροφή, τον διωγμό και τη σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης ως <<συνωστισμό>>) και τον Γρ. Ψαριανό (που το μόνο που διαρκώς κάνει είναι ερωτήσεις στη Βουλή και δηλώσεις στα ΜΜΕ για το πως θα βγουν τα θρησκευτικά και η Εκκλησία από τα σχολεία, τον στρατό, τη δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, καταντώντας -τελικά- γραφικός ή υποδηλώνοντας ότι πιθανόν είναι ξενοκίνητος και υπηρετεί ξένα συμφέροντα, μιας και τέτοιο μένος κατά της Εκκλησίας μόνον ξένοι έχουν, που πασχίζουν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα των λαών πλήττοντας τα ήθη και τα πιστεύω τους), είχε την απαίτηση να τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Νομίζω ότι και η ΔΗΜΑΡ θα τελειώσει γρήγορα και θα φανεί τούτο λίαν προσεχώς. Κι ενώ είχε τη δυνατότητα να διαπρέψει και ως χώρος αλλά και ως πολιτική παρουσία, η ταύτιση και ο εναγκαλισμός της με το πολιτικό κατεστημένο του δικομματισμού θα την λειώσει πριν την ώρα της.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει <<υπερκουραστικός>> και ανάλγητος με την προάσπιση των λαθρομεταναστών, των ιδιόρρυθμων, την πλήρη απελευθέρωση των ηθών, την θολή στάση του στο να καταδικάσει έκτροπα, φαινόμενα και επεισόδια βίας. Ας μην μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για δικαιώματα πολιτών και φασισμό της Χρυσής Αυγής όταν μεγαλύτεροι φασίστες από τα στελέχη του, όταν γιαούρτωναν πολιτικούς, δεν υπήρχαν. Σε τι διαφέρει ένα τέτοιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από ένα άλλο της Χρυσής Αυγής ? Το ίδιο νόμισμα από την άλλη όψη. Μήπως αμφότεροι δεν επιτίθενται ποικιλοτρόπως σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους και έχει διαφορετική άποψη ? Αλλιώς ξεκίνησαν κι αλλιώς κατέληξαν ! 

Ή όταν ο ανεκδιήγητος βουλευτής του Π. Τατσόπουλος ζητά να αλλάξει η Νομοθεσία και το Σύνταγμα για να μπορεί καθένας να βρίζει Θεό, Χριστό, Παναγία, Αγίους, κ.α., αλλά να απαγορεύεται να βρίσει τον γείτονά του, αλλιώς θα πηγαίνει φυλακή ! Δηλαδή Εκείνον (τον Θεό) που δεν φταίει για την κατάντια μας ως κοινωνία να μπορείς να Τον βρίσεις αλλά εκείνους που, καθημερινά σε καταστρέφουν, να μην μπορείς ! Έλυσε ο κ. Τατσόπουλος όλα τα προβλήματα του λαού και ασχολείται τώρα και με τα του Θεού ! Και <<αγωνίζεται>> να έχεις το δικαίωμα να βρίζεις τον αναίτιο, όχι όμως και τον αίτιο !

Από το <<θάρρος>>- θράσος τέτοιων τύπων απέκτησαν ανάλογο <<θάρρος>>- θράσος αφανείς αλητήριοι οι οποίοι, μη σεβόμενοι κανέναν θεσμό αλλά και πρόσωπο και κανένα απολύτως ιερό και όσιο της φυλής που τους γέννησε, έφθασαν στο σημείο να χλευάζουν και να ειρωνεύονται ιερά πρόσωπα, σεβάσμιες μορφές, Γέροντες και αγνούς Οσίους της Εκκλησίας μας δημοσίως. Αυτούς θέλει να προστατεύσει ο κ. Τατσόπουλος ? Στο βωμό της θεατρικής και ποιητικής <<αδείας>> να ποδοπατήσει κάθε έννοια ιερού και δικαίου ? Αυτούς τους ανθρώπους θα εμπιστευτεί ο λαός να τον κυβερνήσουν ? Εάν ζητούν τώρα τέτοια πράγματα, φανταστείτε τι θα ζητήσουν μετά, όταν αναλάβουν την εξουσία ! Τρέμε, πενόμενε λαέ, τον αριστερίζοντα Τσίπρα…!!!

Αυτή είναι η τετράγωνη, η <<προοδευτική>> και φυσικά <<γνήσια αριστερή>>, λογική της ΔΗΜΑΡ και του ευαίσθητου στα ανθρώπινα δικαιώματα – όπως ορίζει και τα καθορίζει πια, η Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού – βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τατσόπουλου !

Κάποτε θα αντιληφθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί ξεπουλήθηκε η Ελλάδα στους ξένους και από ποιους, γιατί προδόθηκαν και ποδοπατήθηκαν αγώνες αιώνων - των προγόνων, παππούδων και πατεράδων μας - για ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισονομία ειλικρινή και όχι φαινομενική. Σε ποιών ιδανικών το όνομα έγιναν οι αγώνες αυτοί το λησμόνησαν απαξάπαντες οι νεοέλληνες, μεταπολιτευτικοί, πολιτικοί του δικομματισμού και της φαυλοκρατίας. 

Κάποτε θα αντιληφθούν ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί στρογγυλοκάθησε στον τόπο της δημοκρατίας ο νεοφασισμός, ο νεοναζισμός και ο νεοεποχιτισμός.

Αρκεί μόνο να δουν όλοι στον καθρέφτη τον εαυτό τους !

Θα αντιληφθούν ότι <<πας ο ποιών την αμαρτίαν δούλος εστίν της αμαρτίας>> (Ιωαν. Η΄, 34). Όσοι σφάλουν έναντι του Έθνους και του λαού, είναι υπόδουλοι στα σφάλματά τους. Υποδουλώθηκαν οι νεοέλληνες στους Γερμανούς, τους Τροικανούς, τους ανθέλληνες για να ΄χουν να τρώνε ! Επειδή οι πολιτικοί τους τα έτρωγαν για χρόνια και ο λαός από κάτω τους επικροτούσε και επευφημούσε ! Αρκεί να του έκαναν τα ρουσφέτια του. Τον φυλάκιζαν μέρα με την ημέρα. Κι ας κήρυτταν την ελευθερία ! Σήμερα όμως - φευ - ήλθε όλος ο κόσμος, μεταξύ δε αυτού δίκαιοι και άδικοι- ένοχοι και αθώοι, να πληρώσει τα επίχειρα της αμαρτίας και απερισκεψίας του αυτής.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: