Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

ΠΟΤΕ ΠΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ποτέ ξανά» δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κατά τις εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκσμίου πολέμου, που φέτος διοργανώθηκαν στην Ιερά Μονή Μυρσινιδίου, αναδεικνύοντας την αντιστασιακή δράση της Μονής κατά τον πόλεμο. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη Χίου, σε χώρο του μοναστηριού, διοργάνωσε έκθεση κειμηλίων και φωτογραφιών που σχετίζονται με την δράση της μονής κατά τον πόλεμο, με στόχο όπως είπε ο Μητροπολίτης να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση εκεί.

Ο Σεβασμιότατος ξεναγώντας και επεξηγώντας τα εκθέματα στους εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του όπου, τόνισε ότι ο ελεύθερος κόσμος κατέβαλε μεγάλους αγώνες κατά του ολοκληρωτισμού και κατάφερε να τον ανατρέψει παρά την υπεροχή του δεύτερου. 
Επιπλέον σημείωσε ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση και την επίγεια εκκλησιαστική δικαίωση του πατριάρχου Ιωακείμ Στρουμπή, η συμβολή του οποίου στον αντιστασιακό αγώνα ήταν μεγάλη και λόγω αυτή της δράσης του κηρύχθηκε έκπτωτος. 
Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στην Ιερά Μονή ενώ ο διδάκτωρ Φιλολογίας Νίκος Χαβιάρας έδωσε επίκαιρη ομιλία. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στέφανων στο χώρο του Σταυρού ενώ και πλωτό σκάφος του λιμενικού απέδωσε τιμές. 

Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: