Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Απαντήσεις των υποψηφίων βουλευτών Χίου στην επιστολή του Συνδέσμου Κληρικών Χίου

Δημοσιεύουμε τις απαντήσεις όπως ακριβώς τις λάβαμε μέχρι σήμερα με αφορμή την από 30 Απριλίου 2012 ανοιχτή επιστολή του Συνδέσμου Κληρικών Χίου προς τους υποψηφίους βουλευτές και τα κόμματα εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου.
_____________________________________________________

Η απάντηση της κ. Ελπίδας Τσουρή (ΠΑΣΟΚ): 

ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Υποψήφια βουλευτής Χίου - ΠΑΣΟΚ

Χίος, 02.05.2012

Αξιότιμοι Κύριοι,
σχετικά με την από 30 Απριλίου 2012 επιστολή του Συνδέσμου, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
  1. Είναι απολύτως σαφές και άξιο στήριξης το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Για τη στήριξη αυτού του έργου, εξάλλου, σε τοπικό επίπεδο, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκο σε πρόσφατη συνάντησή μας. Θα ήθελα δε να επισημάνω ότι η Χίος έχει την αγαθή τύχη να βρίσκεται στο τιμόνι της εκκλησίας ένας ιδιαίτερα δραστήριος και κοινωνικά ευαίσθητος ποιμενάρχης.
  2. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα, τα οποία αναφέρονται στα προβλήματα του κλάδου, εκτιμώ ως θετικό το γεγονός της καταγραφής τους και εύλογα τα αιτήματα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, όσο και εγώ προσωπικά, προσβλέπουμε στην αγαστή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και θα εργαστούμε για το σκοπό αυτό.

Με τιμή,
Ελπίδα Τσουρή

_______________________________________________________
Η απάντηση του κ. Κώστα Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ) 04.05.2012:

Σεβαστοί Πατέρες,

Όπως γνωρίζετε τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία, τον Κλήρο και την κοινωνία της Χίου, μας έχουν απασχολήσει σε πολλές συζητήσεις μαζί σας. Γνωρίζετε ότι όχι προεκλογικά αλλά διαρκώς πιστεύω πολύ στην συνεισφορά του Κλήρου και της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των πρωτοφανών δυσκολιών που βιώνουμε ως κοινωνία. Γνωρίζω ότι ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου, με τον οποίο έχω την τιμή να έχω συνεργαστεί στενά και πολύ εποικοδομητικά, πρωταγωνιστεί όχι μόνο στα θέματα που αφορούν τον κάθε κληρικό, την Εκκλησία της Χίου, αλλά κυρίως στο πολύ σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας.

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως έχουν εκφραστεί από τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα προτείνουμε: την ενίσχυση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, μέσω της δημιουργίας του «νέου Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης» σε πανελλαδικό επίπεδο, και την μη διακοπή ή περικοπή της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος. Σχετικά με τις προβλέψεις του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τη διαχείριση και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας ΝΠΔΔ από το Ταμείο που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, έχει διευκρινιστεί ότι αυτές δεν αφορούν τα αυτοδιοίκητα ΝΠΔΔ όπως είναι τα Πανεπιστημιακά και τα Εκκλησιαστικά

Όσον αφορά τα θέματα των χειροτονιών δεν μπορεί να υπάρχει ισοπεδωτική λογική, αφού το αδιαμφισβήτητο και πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας συντονίζεται και καθοδηγείται από τον ιερό κλήρο. Η επιβολή της αναλογίας 1 προς 10 και στο διορισμό των κληρικών, οδηγεί στην αποδόμηση του έργου αυτού, αφού από την ενορία θα λείπει ο πνευματικός πατέρας, ο εφημέριος.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω την καθοριστική σημασία του ρόλου, του λόγου και της πράξης της Εκκλησίας της Ελλάδας για την υπέρβαση της κρίσης, την διαφύλαξη της εθνικής μας ενότητας και της κοινωνικής μας συνοχής. Ειλικρινά θεωρώ πολύ σημαντικό τον διάλογο που ανοίγετε ως Σύνδεσμος και πιστεύω ότι ο ρόλος σας την Δευτέρα μετά τις εκλογές, θα είναι πολύ κρίσιμος για την πορεία αυτού του τόπου.
Με τιμή,
Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος
Υποψήφιος Βουλευτής Χίου

_______________________________________________________

Η απάντηση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη (Ν.Δ.) 01.05.2012:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

           Σεβαστοί Πατέρες του Συνδέσμου Κληρικών Χίου,

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια  για την πρωτοβουλία σας να μας απευθύνετε ανοιχτή επιστολή με τις θέσεις, τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας.  

Όλα τα παραπάνω που διατυπώνετε με ευγενή και  σαφή  τρόπο όχι μόνο τα συμμερίζομαι σε όλο τους το εύρος, αλλά αποτελούν και δικές μου θέσεις, απόψεις  και ανησυχίες.  

Είναι υποχρέωσή όσων ασχολούνται με τα κοινά να έχουν ξεκάθαρες θέσεις και να τοποθετούνται δημόσια σε σημαντικά και κρίσιμα θέματα όπως αυτά. 

Ο Ιερός Κλήρος  κράτησε το έθνος των Ελλήνων όρθιο στο πέρασμα των αιώνων. 

Χωρίς τους αγώνες, τις θυσίες και την όλη προσφορά του ίσως και να μην υπήρχε η Ελλάδα και ο Ελληνισμός.

Εξάλλου σάς είναι γνωστή η προσωπική ειλικρινής εκτίμησή μου στο έργο της Εκκλησίας μας και ο έμπρακτος σεβασμός  στις παραδόσεις μας και στον πνευματικό πλούτο της Ορθοδοξίας.

Επομένως σε όποια θέση βρεθώ, με την βοήθεια του Θεού και την αγάπη των συνανθρώπων μου, θα αγωνιστώ για  την επίλυση των θεμάτων στα οποία αναφέρεστε, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο δίκαιο αίτημά σας, και πάντα με την ευλογία της κεφαλής της τοπικής μας Εκκλησίας.

Με βαθύτατο σεβασμό  
και τις ευχές σας 

Σταμάτης Κάρμαντζης 
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ 
ΧΙΟΥ: Χίος - Ψαρά - Οινούσσες
-------------------------------------------------
________________________________________________________________

Η απάντηση της κ. Ελένης Τζιάκη (Ν. Δ.) 04.05.2012:

Ευλαβέστατοι πρεσβύτεροι και πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και του Συνδέσμου Κληρικών Χίου,

με ύψιστη χαρά και ευλάβεια  θα ήθελα από μέρους μου να σας επαινέσω και να σας ευχαριστήσω από καρδίας τόσο για το θεάρεστο έργο που επιτελείται όσο και για την πρωτοβουλία να μας απευθύνεται την επιστολή αυτή.

Όπως εσείς και όλοι γνωρίζουν όντας παιδί του Πρωτοπρεσβύτερου Τζιάκη Αντωνίου, καταλαβαίνω, ασπάζομαι και συμμερίζομαι στο έπακρο τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας, οι οποίες ταλανίζουν και εμένα καθημερινώς.

Όπως το πλοίο είναι ακυβέρνητο χωρίς τον καπετάνιο του, έτσι ακριβώς και το έθνος είναι αδύνατο να πορεύεται χωρίς πίστη και πνευματικούς πατέρες. Η βοήθεια του Πανάγαθου Θεού  διέσωσε όχι μόνο την Ελλάδα μας αλλά και όλο τον κόσμο κατά το πέρασμα τον αιώνων.

Έχετε την αμέριστη και αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μου στον αγώνα αυτό και  τάσσομαι στο πλευρό σας με όλες μου τις δυνάμεις. Δεσμεύομαι από οποιοδήποτε αξίωμα και αν μου εμπιστευθεί ο λαός, με τη βοήθεια του Θεού  και των συνανθρώπων μας, αλλά και τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου και τις δικές σας, να αγωνιστώ ψυχή τε και σώματι για την υλοποίηση όχι μόνο των ανωτέρω θεμάτων αλλά και οποιονδήποτε άλλων προκύψουν.

  
Μετά  βαθυτάτου σεβασμού

Τζιάκη Ελένη του Αντωνίου
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ ΧΙΟΥ
_______________________________________________________


Η απάντηση του κ. Μάρκου Κουντουρούδα (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) 02.05.2012:




"Επί των θεμάτων που τέθηκαν από τον Σύνδεσμο Κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, απαντώ ότι ως προς το θέμα με αριθμό :

1) Η Εκκλησία της Ελλάδος πράγματι ασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, που πρέπει να συνεχισθεί. Η Εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε και που έρχονται, ως ο κύριος εκφραστής της Διδασκαλίας του Ιησού, που κινείται γύρω από τη λέξη 'Αλληλεγγύη". Το Κράτος πρέπει να εντάξει το έργο της Εκκλησίας στις κοινωνικές δράσεις του για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για την επιτέλεση του έργου Αυτής.
2) Το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψης των κληρικών κάθε βαθμού ιεραρχίας εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα ασφαλιστικής κάλυψης κια παροχών υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που ταλαιπωρεί κάθε Έλληνα εργαζόμενο και πολίτη. Άλλωστε και οι κληρικοί είναι και αυτοί εργαζόμενοι. Η "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" έχει προνοήσει για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Ένταξης, καθώς και Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους Πολίτες (ακόμα και όταν δεν συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα, καθώς η δημόσια Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό). Περαιτέρω με εξορθολογισμό δαπανών και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχή ανατιμολόγηση φαρμάκων και υπηρεσιών και ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού (ώστε να μειωθεί η ιατροφαρμακευτική δαπάνη για τα ασφαλιστικά ταμεία), επιδιώκει να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και οι ασφαλισμένοι να μην πληρώνουν ακριβά τα φάρμακα.
3) Η πλήρωση επαρκών θέσεων κληρικών είναι μέριμνα της Πολιτείας που οφείλει να στέρξει με την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών, καθώς η διατήρηση και συνέχιση του έργου της Ελληνικής Εκκλησίας είναι απόλυτα σημαντική για την επιβίωση του Ελληνορθόδοξου κλήρου, καθώς έτσι προστατεύεται και το δικαίωμα των Πολιτών στην ανεξιθρησκεία. Τυχόν συνεχούμενη μείωση του αριθμού των κληρικών θα οδηγήσει σε μαρασμό το πλήρωμα της Εκκλησίας και ουσιαστικά σε υπαρξιακή κρίση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Επιδίωξή μου θα είναι η άμεση συνάντηση με την ιεραρχία της Μητροπόλεως Χίου προκειμένου να απαριθμηθούν και κωδικοποιηθούν τα προβλήματα και ειδικότερα αναληφθεί δράση για την πρόβλεψη των πρώτων απαραίτητων και αναγκαίων θέσεων, που θα πρέπει να πληρωθούν (όπως κενές θέσεις σε εκκλησίες μεγάλων ενοριών ή ενοριών με σημαντικά προβλήματα).
4) Το Ελληνικό Κράτος στα πλαίσια των μέτρων και δράσεων που πρέπει να λαμβάνει προς υπεράσπιση της ανεξιθρησκείας, οφείλει να τηρεί κανόνες για την ακώλυτη δράση (και πάντα στα νόμιμα πλαίσια) κάθε αναγνωρισμένης θρησκείας. Στα πλαίσια αυτά η συνέχιση της μισθοδοσίας των κληρικών της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας από το Κράτος (οι οποίοι μάλιστα είναι και φορολογούμενοι πολίτες, για να μην το ξεχνάμε) κρίνεται αναγκαία.
5) Ομοίως με την υπό αριθμό 4 απάντηση, η επαναλειτουργία του Διονύσιειου Ενιαίου Εκκλησιαστικού Λυκείου Βορείου Αιγαίου συνιστά απαραίτητη συνθήκη για τη διατήρηση της συνέχειας της Ελληνικής Εκκλησίας στη Χίο και της συνέχισης προσφοράς του Έργου της, οπότε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης οφείλει να λάβει σχετική απόφαση.
6) Δεν τίθεται αμφιβολία ότι η διατήρηση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι αναγκαία, όχι μόνο για τη σωστή ανάπτυξη των Χριστιανών της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και την κοινωνία τους με τους Ιερούς Κανόνες και την Ιστορία της. Σαφέστατα, όμοια προστασία οφείλει το Ελληνικό Κράτος να τηρήσει και για κάθε αναγνωρισμένη στην Επικράτειά του θρησκεία με την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, ειδικά ελεγμένου από επίσημους και αναγνωρισμένους θρησκευτικούς φορείς κάθε γνωστής και αναγνωρισμένης θρησκείας.
Με Τιμή,
Μάρκος Κ. Κουντουρούδας
Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"
_________________________________________________


Η απάντηση των κ. Γιώργου Κοτσακά, Βασίλη Μπάλλα, Μαρίας Μπογή και Φιλίας Χαλάτση (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΙΟΥ): 

 

Χίος, Παρασκευή 4 Μαΐου

Αξιότιμοι Ιερείς,
Νοιώθουμε σεβασμό και εκτίμηση για το έργο και την προσφορά της εκκλησίας και ελπίζουμε στη συνέχιση του έργου της που βοηθάει πολλούς συνανθρώπους μας.
Ως υποψήφιοι βουλευτές Χίου για το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ανταποκρινόμαστε στην επιστολή σας όπου ζητάτε απαντήσεις σε συγκεκριμένα θέματα προκειμένου να διευκολυνθείτε στην επιλογή των εκπροσώπων σας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι αρχές και οι αξίες που υποστηρίζουμε ως μέλη του κόμματος έχουν διατυπωθεί στη Διακήρυξη μας και στην Παγκόσμια Χάρτα των Πράσινων.
Απόσπασμα από τη Χάρτα σχετικό με τα ζητήματα που έχετε θέσει παραθέτουμε εδώ:
Αναζητούμε την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη κατανομή των κοινωνικών και φυσικών πόρων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, που απαιτεί δίκαιη οργάνωση του κόσμου και σταθερή παγκόσμια οικονομία που θα γεφυρώσει το χάσμα πλούσιων και φτωχών, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό κάθε χωράς.
Εκρίζωση της φτώχειας, ως ηθική, κοινωνική, οικονομική και οικολογική επιταγή.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων να ζουν σε περιβάλλον που να στηρίζει την αξιοπρέπεια, τη σωματική υγεία και την πνευματική ευεξία.
[...]
Θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε οικονομικές στρατηγικές κοινωνικά υπεύθυνες, μεγιστοποιώντας μέσω φορολογικών εργαλείων και δημόσιων δαπανών τα κίνητρα για δίκαιη κατανομή του πλούτου και παρέχοντας, μέσω πράσινων φόρων, κίνητρα αποφυγής των αποβλήτων και της ρύπανσης.
Η χώρα μας περνά από μια δύσκολη φάση της ιστορίας της και συμφέροντα ξένα από την πραγματική επιθυμία του λαού μας, προσπαθούν να απομυζήσουν τον πλούτο της.
Ερμηνεύοντας λοιπόν τις αρχές μας στην παρούσα συγκυρία, προτείνουμε τη δίκαια και αναλογική συμμετοχή της εκκλησίας στην προσπάθεια εύρεσης πρόσθετων πόρων που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη και όσο πιο ανώδυνη έξοδο από τη κρίση.
Δικαίως διατηρείτε επιφυλάξεις για τις πιθανές επιπτώσεις στην απρόσκοπτη εκτέλεση των κοινωφελών δράσεών σας ως συνέπεια πιθανών φορολογικών επιβαρύνσεων. Ωστόσο η ενίσχυση του εθελοντισμού, η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, η αλλαγή του παραγωγικού καταναλωτικού μοντέλου διαβίωσης και κατ' επέκταση η εξέλιξη μια πιο αλληλέγγυας και δίκαιας κοινωνίας, στόχοι που είναι ψηλά στις προτεραιότητες των Οικολόγων Πράσινων, θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά σε όποια επιβάρυνση υποστεί ο προϋπολογισμός της εκκλησίας.
Ταυτόχρονα η δίκαια συμμετοχή όλων όσων «κατέχουν», στις δράσεις που έχουν στόχο τη διέξοδο από την κρίση, θα συμβάλλει στην ταχύτερη ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και θα δώσουν σύντομα τη δυνατότητα σε όσους ήταν πάντα στο πλευρό της εκκλησίας, αλλά τώρα έχουν και αυτοί την ανάγκη της, να ξαναρχίσουν να προσφέρουν βοηθώντας μέσω και της εκκλησίας τους συμπολίτες τους.
Μέσα στους «κατέχοντες» τοποθετούμε φυσικά και όσους εμπλέκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έτσι οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα του δικού τους οίκου προτείνουν:
  • Μείωση της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων τουλάχιστον κατά 50%, σε σχέση με το 2010
  • Διαφάνεια στα οικονομικά τους, υποχρέωση τήρησης πλήρων λογιστικών βιβλίων (3ης κατηγορίας), έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, δημοσιοποίηση ισολογισμών, ονομαστική αναφορά χρηματοδοτών άνω των 2.000 ευρώ
  • Ρύθμιση των συσσωρευμένων χρεών των κομμάτων χωρίς καμιά διαγραφή
  • Μείωση κατά 50% των αποδοχών των βουλευτών σε σχέση με το 2010. Σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τον βασικό μισθό των εργαζομένων.  Κατάργηση όλων των πρόσθετων απολαβών.
Σε σχέση με τα θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης που αναδεικνύετε. Είναι λυπηρό να οδηγούνται σε παύση ή να υποβαθμίζονται εκπαιδευτικά ιδρύματα και δυστυχώς τα εκκλησιαστικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι τα μόνα. Η λειτουργία του προπτυχιακού τμήματος τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ανασταλεί επ' αόριστον, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχουν υποβαθμιστεί ενώ φημολογείται και η αναστολή λειτουργίας των σχολών εμποροπλοιάρχων και μηχανικών του εμπορικού ναυτικού.
Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των κληρικών και των οικογενειών τους στα θέματα αμοιβών αλλά και ασφάλισης, με την ίδια φροντίδα και μέριμνα που τα υποστηρίζουμε και για όλους τους πολίτες, πιστοί στα δικαιώματα κάθε πολίτη για ισονομία με αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση.
Σεβόμαστε κάθε μορφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και διαφυλάσσουμε την ελευθερία που πρέπει να έχει κάθε πιστός στην έκφραση της θρησκευτικής του ταυτότητας.
Ελπίζουμε στην καλή θέληση και στις αγνές προθέσεις του καθενός μας για να εξομαλύνονται και να εξαφανίζονται οι διαφορές που μας οδηγούν σε διχασμό και κρίσεις.
Με εκτίμηση και σεβασμό.
Οι Υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων Χίου.


Γιώργος Κοτσακάς
Βασίλης Μπάλλας 
Μαρία Μπογή 
Φιλία Χαλάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια: