Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ζητήματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης κυριάρχησαν στην συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με την υπουργό Παιδείας

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Υπουργού Παιδείας

άρθρο του του Νίκου Παπαχρήστου, από το Amen.gr

Ζητήματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης κυριάρχησαν στην συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Στην συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες παρέστησαν οι υφυπουργοί Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και Εύη Χριστοφιλοπούλου καθώς και o Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Βασιλάκης.
« Ήταν μια πολύ ευχάριστη συζήτηση. Χρωστούσα μια επίσκεψη στην κυρία Υπουργό την οποία εδώ και καιρό διαρκώς την αναβάλαμε. Συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν όλους μας. Η κουβέντα μας ήταν θερμή και ενδιαφέρουσα. Εκτιμώ ότι θα κάνουμε βήματα μπροστά» δήλωσε αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Μιλήσαμε για θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Για τα παιδιά που θέλουν να γίνουν κληρικοί, για τη δια βίου επιμόρφωση των στελεχών της Εκκλησίας, για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και την εκπαίδευση τους. Μετέφερα στην υπουργό τις εμπειρίες μου από ένα ταξίδι μου στην Γερμανία και την επαφή που είχα με αυτά τα παιδιά» πρόσθεσε ο κ.Ιερώνυμος.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου εξέφρασε την χαρά της για την συζήτηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα που σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου μας που υποδεχόμαστε τον Αρχιεπίσκοπο. Η Εκκλησία και το Κράτος μέσα από διακριτούς ρόλους μπορούν να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος του λαού μας. Ο χώρος της δια βίου μάθησης, της εκκλησιαστικής Παιδείας και η συνεργασία σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης- σε χώρους παραβατικότητας και των ναρκωτικών - είναι πεδία που το οργανωτικό σύστημα του υπουργείου μαζί με τον εθελοντισμό της Εκκλησίας μπορούν να φέρουν άριστα αποτελέσματα.Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου και σε αυτό τον χώρο αποτελεί εγγύηση για ανεκτικότητα. Είναι μια νέα εποχή στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: