Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 10 χρόνια (2008-2018) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθειας
27/01/2009
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ:
«ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ Ο ΓΕΝ. ΑΡΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
Ο Θεός να βάλει το χέρι του
ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ
Καζάνι που βράζει ο χώρος της εκκλησίας στο νησί μας, με τους λειτουργούς της διχασμένους και τον Μητροπολίτη να φαίνεται πως έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Αιτία τα προβλήματα του χώρου που αναλύθηκαν σε συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Κληρικών χωρίς να δοθεί η παραμικρή λύση και αφορμή ένα «λειτουργικό σεμινάριο» που ήρθε αντί άλλης απαντήσεως απ' τη Μητρόπολη, για να δοθεί μια σκληρή απάντηση, που δείχνει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς.
Απόδειξη όχι μόνο τα όσα είπε χθες ραδιοφωνικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αλλά γραπτή δήλωση του Συνδέσμου στην οποία διαβάζουμε τα εξής:
«Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου κατέθεσε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και παρρησία τις θέσεις - αιτήματά του, τόσο γραπτώς, με υπόμνημα την 8η Δεκεμβρίου 2009 στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, όσο και προφορικώς με τη συνέντευξη Τύπου της 15ης Ιανουαρίου 2009 προς τα Μέσα Ενημέρωσης Χίου, με αποδέκτη τη χιακή κοινωνία.
Η ελεύθερη έκφραση γνώμης στο χώρο της Εκκλησίας δεν αποτελεί «έλλειψη σεβασμού», αλλά άσκηση δημοκρατικού δικαιώματος κατοχυρωμένου από το Ελληνικό Σύνταγμα.
Απαιτούμε άμεση απάντηση σε όλα όσα εμπεριστατωμένα αναφέρουμε στο υπόμνημα της 8/12/2008, εμμένοντας στις απόψεις μας και ασκώντας το δημοκρατικό δικαίωμα που μας έδωσε η ελληνική πολιτεία με την αναγνώριση του Συνδέσμου μας, δια της υπ' αριθμόν 288/2007 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Χίου.
Μέχρι σήμερα δε λάβαμε καμία απάντηση επί της ουσίας του υπομνήματός μας. Αντί απάντησης η Ιερά Μητρόπολη καλεί επιλεκτικά ιερείς για να συμμετάσχουν σε «λειτουργικό σεμινάριο», που το αναθέτει στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο!
Ο Σύνδεσμος ζήτησε λειτουργικά σεμινάρια, για όλους ανεξαιρέτως τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας και μάλιστα από λειτουργιολόγους. Η επιλεκτική κλήση σε σεμινάρια, ερμηνεύεται σαν στοχοποίηση των ιερέων που καλούνται. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος δεν είναι λειτουργιολόγος, ενώ πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχουν και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεώς μας!
Ζητούμε από τους παραλήπτες του σχετικού 37/26-1-2009 εγγράφου της Μητροπόλεως να μη δεχτούν να συμμετάσχουν σε καταστάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά τους ως ανθρώπων και ως ιερέων και από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, την προσωπική του παρέμβαση για έναρξη διαλόγου με το Σύνδεσμο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι ο πατέρας όλων.
Ζητούμε από τη χιακή κοινωνία και ιδιαίτερα από τους συλλόγους των εργαζόμενων να λάβουν θέση, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά, η απαξίωση απάντησης στις θέσεις - αιτήματά μας, προσβάλλει όχι μόνον εμάς, αλλά κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας που συντεταγμένα αγωνίζεται για δικαιώματα ή για καθετί καλύτερο σ' αυτό τον κόσμο». Αυτά τονίζει ο Σύνδεσμος και τα ερωτήματα τώρα είναι πολλά, με ένα ως κυριότερο. Τόσο σοβαρά είναι πια αυτά που χωρίζουν τους ιερείς μας που δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση;
Κι αν φτάσαμε εδώ σε ένα τέτοιο χώρο, τότε τι να πούμε για τους υπόλοιπους; Δυστυχώς ή ευτυχώς η απάντηση είναι εδώ στα χέρια του Μητροπολίτη. Εκτός αν έχει ξεφύγει οπότε θα μιλάμε πια για άλλες καταστάσεις και... ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: