Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Κληρικών Χίου 26/1/2009

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
Χίος 26 Ιανουαρίου 2009
Αρ. Πρωτ.: 5

Προς: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Χίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου κατέθεσε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και παρρησία τις θέσεις – αιτήματά του, τόσο γραπτώς, με υπόμνημα την 8η Δεκεμβρίου 2008 στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, όσο και προφορικώς με τη συνέντευξη τύπου της 15ης Ιανουαρίου 2009 προς τα Μέσα Ενημέρωσης Χίου, με αποδέκτη τη χιακή κοινωνία.
Η ελεύθερη έκφραση γνώμης στο χώρο της Εκκλησίας δεν αποτελεί «έλλειψη σεβασμού», αλλά άσκηση δημοκρατικού δικαιώματος κατοχυρωμένου από το Ελληνικό Σύνταγμα.
Απαιτούμε άμεση απάντηση σε όλα όσα εμπεριστατωμένα αναφέρουμε στο υπόμνημα της 8/12/2008, εμμένοντας στις απόψεις μας και ασκώντας το δημοκρατικό δικαίωμα που μας έδωσε η ελληνική πολιτεία με την αναγνώριση του Συνδέσμου μας, δια της υπ’ αριθμόν 288/2007 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Χίου.
Μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση επί της ουσίας του υπομνήματός μας. Αντί απάντησης η Ιερά Μητρόπολη καλεί επιλεκτικά ιερείς για να συμμετάσχουν σε «λειτουργικό σεμινάριο», που το αναθέτει στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο!
Ο Σύνδεσμος ζήτησε λειτουργικά σεμινάρια, για όλους ανεξαιρέτως τους ιερείς της Μητροπόλεώς μας και μάλιστα από λειτουργιολόγους. Η επιλεκτική κλήση σε σεμινάρια, ερμηνεύεται σαν στοχοποίηση των ιερέων, που καλούνται. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος δεν είναι λειτουργιολόγος, ενώ πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχουν και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεώς μας!
Ζητούμε από τους παραλήπτες του σχετικού 37/26-1-2009 εγγράφου της Μητροπόλεως να μη δεχτούν να συμμετάσχουν σε καταστάσεις που προσβάλουν την προσωπικότητά τους ως ανθρώπων και ως ιερέων και από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, την προσωπική του παρέμβαση για έναρξη διαλόγου με το Σύνδεσμο, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι είναι ο πατέρας όλων.
Ζητούμε από τη χιακή κοινωνία και ιδιαίτερα από τους συλλόγους των εργαζομένων να λάβουν θέση, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά, η απαξίωση απάντησης στις θέσεις - αιτήματά μας, προσβάλλει όχι μόνον εμάς, αλλά κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας που συντεταγμένα αγωνίζεται για δικαιώματα ή για καθετί καλύτερο σ’ αυτό τον κόσμο.

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: